Η ανάλυση του Final Fantasy 16 στο PS5 μπορεί να πέσει σε 720p

Υπάρχουν προβλήματα στο Performance Mode
22 Ιουνίου 2023 12:10
Η ανάλυση του Final Fantasy 16 στο PS5 μπορεί να πέσει σε 720p

Το Final Fantasy XVI, το ολοκαίνουργιο βασικό κεφάλαιο της ιστορικής σειράς της Square Enix, είναι διαθέσιμο από σήμερα αποκλειστικά για το PS5. Αναμενόμενα, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν πρέπει να χρησιμοποιήσουν το Quality Mode ή το Performance Mode για να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην κονσόλα τους.

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να δώσουν οι εμπειρογνώμονες του Digital Foundry που ανάρτησαν πριν μερικές μια πλήρης ανάλυση του τεχνικού τομέα. Συγκεκριμένα, ο John Linneman έπαινεσε το παιχνίδι για το εξαιρετικό εικαστικό του, τα απίστευτα γραφικά του στα cutscenes, τα τρομερά εντυπωσιακά μοντέλα χαρακτήρων του και τα πολύ πλούσια particle effects του. Ωστόσο, ο τεχνικός τομέας του παιχνιδιού έχει και μερικά θέματα, ειδικότερα όσον αφορά το Performance Mode.

Σύμφωνα πάντα με το βίντεο του Digital Foundry, υπήρχαν στιγμές που η εσωτερική rendering ανάλυση στο Performance Mode έπεσε πολύ χαμηλά, ακόμη και σε 720p. Το σημαντικότερο αγκάθι όμως είναι πως το παιχνίδι για κάποιο λόγο κάνει χρήση της AMD FidelityFX Super Resolution 1 τεχνολογίας για upscaling, αντί για την σημαντικά ανώτερη 2ης γενιάς έκδοση. Αυτό σε συνδυασμό με την χαμηλή εσωτερική ανάλυση έχει ως αποτέλεσμα θολή εικόνα και artifacts σε ορισμένα σκηνικά.

Παράλληλα, το Performance Mode έχει σκιές χαμηλότερης ποιότητας και υποφέρει και από pop-in, την ώρα που η απόδοση δε μένει σταθερή στα 60FPS, με πολλές σημαντικές πτώσεις.

Συνολικά, προτείνεται -για την ώρα- η χρήση του Quality Mode, το οποίο μένει σταθερό στα κλειδωμένα 30FPS. Η ανάλυση σε αυτό το mode κυμαίνεται μεταξύ 1440P και 1080p, με αποτέλεσμα και σαφώς πιο κοφτερή απεικόνιση.

Για περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε το εν λόγω βίντεο του Digital Foundry μέσα από τον player που ακολουθεί. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως το Final Fantasy XVI είναι ένα από τα υψηλότερα βαθμολογημένα παιχνίδια του 2023, όπως σας ενημερώσαμε. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.