Το Final Fantasy 16 τελικά θα έχει κανονικά Day One patch για καλύτερο framerate

Αλλαγή σχεδίων για τη Square Enix
18 Ιουνίου 2023 18:03
Το Final Fantasy 16 τελικά θα έχει κανονικά Day One patch για καλύτερο framerate

Το Final Fantasy 16, το πολυαναμενόμενο JRPG της Square Enix, θα έχει τελικά κανονικά day one patch που θα μπορούν να κατεβάσουν οι παίκτες την πρώτη μέρα της διάθεσής του. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες δηλώσεις των developers ότι το παιχνίδι δεν θα χρειαζόταν καμία ενημέρωση κατά την κυκλοφορία του.

Η αλλαγή αυτή ανακοινώθηκε από τον παραγωγό Naoki Yoshida κατά τη διάρκεια ενός ειδικού live stream που έλαβε χώρα πριν μερικές ώρες. Ο Yoshida ζήτησε συγγνώμη που αθέτησε τα λόγια του και είπε ότι το patch δεν είναι υποχρεωτικό για να παίξει κάποιος το παιχνίδι.

Παράλληλα, μοιράστηκε και κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές, εξηγώντας ότι η ενημέρωση θα αντιμετωπίσει ένα σπάνιο progression πρόβλημα, ενώ θα εξαλείψει και κάποια crashes. Το patch θα βελτιστοποιήσει επίσης την απόδοση του παιχνιδιού, ανεβάζοντας το framerate σε πολλές περιπτώσεις.

Ο Yoshida επισήμανε ότι οι βελτιώσεις του framerate αφορούν κυρίως με τα σκηνικά στα οποία εμφανίζονται πολλοί χαρακτήρες ταυτόχρονα στην οθόνη, όπως οι πόλεις. Η ομάδα ανάπτυξης άκουσε επίσης τα σχόλια σχετικά με το motion blur και έτσι η δυνατότητα απενεργοποίησής του θα έρθει σε μελλοντική ενημέρωση, μαζί με τη δυνατότητα ρύθμισης της κίνησης της κάμερας.

Να σας υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως το Final Fantasy 16 πρόκειται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 5 στις 22 Ιουνίου. Από την άλλη, όσον αφορά την κυκλοφορία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πρόσφατα σας ενημερώσαμε πως θα χρειαστεί να οπλιστείτε με υπομονή. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, ο παραγωγός του τίτλου είχε αναφέρει πως το Final Fantasy 16 δεν θα έχει DLCs, ενώ εξήγησε και τους λόγους που ενδέχεται αυτό να είναι το τελευταίο αριθμημένο κεφάλαιο της σειράς. Τέλος, πατώντας εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και το launch trailer του παιχνιδιού, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο πλαίσιο του PlayStation Showcase 2023.