Πέθανε ο σκύλος που υποδύθηκε τον Cain στο Red Dead Redemption 2

Άφησε τη τελευταία του πνοή σε ηλικία 13 ετών ο σκύλος που έκανε το mocap του RDR2
16 Ιουνίου 2023 20:37
Πέθανε ο σκύλος που υποδύθηκε τον Cain στο Red Dead Redemption 2

Πέθανε ο σκύλος που τον ονόμαζαν "Einstein" σε ηλικία 13 ετών, ο οποίος χάρισε το motion capture και την "ερμηνεία" του σκύλου "Cain" στο Red Dead Redemption 2 της Rockstar Games. Ανάμεσα στα γραφεία της Rockstar Games στη Νέα Υόρκη τον ήξεραν ως "το καλύτερο σκυλί". Παρά το ότι είχε προσδόκιμο ζωής γύρω στα 20 χρόνια, δυστυχώς πέθανε χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. 

Την είδηση του θανάτου του αξιολάτρευτου "Αϊνστάιν" μοιράστηκε ο ιδιοκτήτης του και στέλεχος της Rockstar Games, ο animator Jason Barnes, ο οποίος τον είχε προσθέσει στην παραγωγή του παιχνιδιού για να καταγράψει όσο το δυνατόν γινόταν πιο ρεαλιστικά τις κινήσεις ενός τετράποδου. Μέσα από την ανάρτησή του στο Instagram, ο Barnes έγραψε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον "συνοδοιπόρο" του γράφοντας: "Ο Einstein ήταν το κάτι άλλο. Από τη στιγμή που γνωριστήκαμε, φτιάξαμε έναν πολύ ισχυρό δεσμό και ήταν ξεκάθαρο και προδιαγεγραμμένο ότι θα πηγαίναμε σε αμέτρητες περιπέτειες μαζί."  

"Αν και ο χρόνος που περάσαμε μαζί τελείωσε, η μνήμη σου θα ζει για πάντα. Το Red Dead Redemption 2 μπορεί να σε έχει απαθανατίσει ως Cain, αλλά είναι οι αναμνήσεις που δημιουργήσαμε μαζί που πραγματικά διατηρούν το πνεύμα σου. Τα μαθήματα που μου δίδαξες για την αφοσίωση, την αγάπη και τη ζωή στο έπακρο δεν θα ξεχαστούν ποτέ". ανέφερε στο τελευταίο του μήνυμά ο Barnes για τον αγαπητό του σκύλο. 

Για όσους δε γνωρίζουν ο Cain έιναι ένα αδέσποτο που συνεχώς τριγυρνάει γύρω από την βάση της συμμορίας του Van Der Linde στο Red Dead Redemption 2 κατά τη διάρκεια του Chapter 3. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @heuristic_chef

Σε δήλωση του Barnes στο PC Gamer ανέφερε ότι τον σκύλο τον υιοθέτησε από ένα καταφύγιο ζώων. Τότε τον ονόμαζαν Hero αλλά του άλλαξε το όνομα σε "Einstein" (ή "Ein" εν συντομία) καθώς το εμπνεύστηκε τόσο από τις ταινίες "Back to the Future" όσο και από το anime "Cowboy Bebop", ενώ τον είχε εκπαιδεύσει σαν σκύλο παροχής βοήθειας.