Ψηλά τον πήχη στο Metacritic βάζει η Sony στα PlayStation Studios, όπως αποκαλύπτει πρώην στέλεχος

Υψηλές απαιτήσεις από τα κορυφαία στούντιό της
12 Ιουνίου 2023 20:01
Ψηλά τον πήχη στο Metacritic βάζει η Sony στα PlayStation Studios, όπως αποκαλύπτει πρώην στέλεχος

Την αποκάλυψη ότι η Sony έχει υψηλές απαιτήσεις από τα παιχνίδια των PlayStation Studios έκανε ένας πρώην developer που εργαζόταν στην εταιρία. Σύμφωνα με τo δημοσίευμα του Xfire, πρόκειται για τον Rafel Grassetti, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του στο Πορτογαλικό "Flow Games Podcast", ανέφερε ότι η Sony απαιτεί από τα πολύ μεγάλα της στούντιο να στοχεύουν σε πολύ υψηλές βαθμολογίες

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως για στούντιο του βεληνεκούς των Naughty Dog (The Last of Us, Uncharted) και Santa Monica Studio (God of War) απαιτεί τα παιχνίδια τους να φέρνουν το λιγότερο 90 βαθμολογία στο σκορ του Metacritic. Αν λάβουμε υπόψιν πως έχουν κινηθεί οι βαθμολογίες των αποκλειστικών τίτλων της Sony από την εποχή του PS4 και έπειτα τότε η αποκάλυψη αυτή βγάζει νόημα. Η Sony άλλωστε διατηρείτε ανάμεσα στις κορυφαίες publishers στο Metacritic όσον αφορά το ιστορικό των βαθμολογιών που συγκεντρώνουν οι τίτλοι της. 

Ποιοι τίτλοι των PlayStation Studios έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν αυτό το όριο; Το God of War, το God of War: Ragnarok, το The Last of Us Part 2, το Uncharted 4: A Thief's End, το Shadow of the Colossus Remake αλλά και το Astro Bot: Rescue. Βέβαια, να σημειωθεί ότι άλλοι λατρεμένοι αποκλειστικοί τίτλοι του PlayStation, όπως το Marvel's Spider-Man δια χειρός Insomniac Games δεν έχει καταφέρει να φτάσει τον στόχο αυτόν (Metacritic 87), παρά το ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό παιχνίδι. 

Τελευταία υπήρξαν κι άλλοι τίτλοι που έφτασαν κοντά στον στόχο αυτό όπως το Ratchet & Clank: Rift Apart της Insomniac Games με Metacritic 88, το Horizon Zero Dawn της Guerrilla Games με Metacritic 89, αλλά και το sequel του "Horizon: Forbidden West" με Metacritic 88.