Forza Motorsport: Ημερομηνία κυκλοφορίας και νέο trailer με τέρμα τα γκάζια

Ρίχνει σαγόνια το νέο racing κεφάλαιο της Turn 10
11 Ιουνίου 2023 21:01
Forza Motorsport: Ημερομηνία κυκλοφορίας και νέο trailer με τέρμα τα γκάζια

Η Turn 10 δε γινόταν να λείπει από το μεγάλο σόου της Microsoft και στο πλαίσιο του Xbox Games Showcase 2023 ανακοίνωσε αυτό που περίμεναν όλοι οι fans του: την ημερομηνία κυκλοφορίας του Forza Motorsport!

Το νέο Forza Motorsport θα κυκλοφορήσει λοιπόν στις 10 Οκτωβρίου για τα Xbox Series X|S και τα PC και το trailer που θα δείτε παρακάτω σας βάζει ακριβώς μέσα στο κλίμα του και στον μαγικό κόσμο της αυτοκίνησης. Βέβαια, τον πρώτο λόγο σε αυτό το νέο trailer έχουν τα δύο αυτοκίνητα που θα κοσμούν το εξώφυλλο του νέου Forza Motorsport, τα οποία αποτελούν κομμάτι της συνεργασίας της Turn 10 με την General Motors. Πρόκειται για τα Cadillac V Series R και το Corvette E-Ray.

Με πάνω από 500 αυτοκίνητα στο ρόστερ του, ένα πληρέστατο single-player career mode, πανέμορφα γραφικά, physics και ενσωμάτωση ΑΙ αιχμής, το Forza Motorsport υπόσχεται να χαρίσει μια απαράμιλλη οδηγική εμπειρία. 

Δείτε το νέο trailer του Forza Motorsport

Ανάμεσα στα προηγμένα και τελευταίας τεχνολογίας χαρακτηριστικά που φέρει ο τεχνικός του τομέας είναι ένα πλήρως δυναμικό σύστημα αλλαγής ώρας, μαζί με ένα λεπτομερέστατο σύστημα καιρού, όπου ανάλογα με τις διακυμάνσεις του καιρού και της θερμοκρασίας επηρεάζεται η άσφαλτος και κατ'επέκταση η οδήγηση. Οι εντυπωσιακές αντανακλάσεις υπάρχουν κυριολεκτικά παντού σε κάθε σπιθαμή των οχημάτων χάρη φυσικά στο ray tracing. 

Ο Dan Greenwalt της Turn 10 ανέφερε ότι υπάρχουν "αντανακλάσεις μέσα στις αντανακλάσεις" και πως "το ένα αμάξι αντανακλάται στο άλλο". Το physics σύστημα του νέου Forza Motorsport έχει βελτιωθεί κατά 48 φορές όσον αφορά την πιστότητά του και χάρη στο feedback προστέθηκαν διάφορες συνθέσεις ελαστικών, διαχείριση των ελαστικών και των καυσίμων.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το νέο σύστημα physics των ζημιών θα λαμβάνει υπόψιν μέχρι και το πόσο πάχος θα έχει η μπογιά του αυτοκινήτου (!). 

Το ολοκαίνουργιο Forza Motorsport αναμένεται να κυκλοφορήσει στα Xbox Series X|S και PC στις 10 Οκτωβρίου και φυσικά θα είναι διαθέσιμο από τη πρώτη μέρα στο Xbox Game Pass