Νέο φορητό PlayStation: Μάθαμε τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά

Περισσότερες πληροφορίες για το Project Q
25 Μαΐου 2023 15:32
Νέο φορητό PlayStation: Μάθαμε τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά

Πριν μερικές ώρες η Sony πραγματοποίησε το πρώτο της PlayStation Showcase εδώ και περίπου δύο χρόνια, από το οποίο δεν έλειψαν και οι hardware ανακοινώσεις. Όπως σας ενημερώσαμε, λίγο πριν το τέλος του σόου, η εταιρία αποκάλυψε το Project Q.

Πρόκειται για ένα φορητό PlayStation σύστημα, το οποίο δε θα είναι ακριβώς διάδοχος των PSP και PS Vita, αφού για να λειτουργήσει θα χρειάζεται κάποιος να έχει PlayStation 5. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Sony δεν αποκαλύφθηκαν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά αμέσως μετά αυτό άλλαξε.

Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαιώθηκε επίσημα, το PlayStation Project Q θα έχει LCD οθόνη 8 ιντσών, η οποία θα είναι 1080p ανάλυσης και 60FPS. Η Sony την περιγράφει ως εξής: Με μια φωτεινή LCD οθόνη 8 ιντσών με δυνατότητα ανάλυσης έως και 1080p στα 60fps, η συσκευή παρέχει ευκρινή γραφικά και ομαλό gameplay που μεταδίδεται από το PS5 σας όταν βρίσκεστε μακριά από την τηλεόρασή σας.

Συνεχίζοντας, έγινε γνωστό πως η συσκευή δε θα έχει 4G ή 5G, αντιθέτως θα κάνει αποκλειστικά χρήση Wi-Fi για να μεταδώσει τα συμβατά παιχνίδια (εξαιρούνται οι VR τίτλοι) από το PS5 μέσω της Remote Play λειτουργίας.

Όσον αφορά τον χειρισμό, επιβεβαιώθηκε ότι το Project Q θα έχει όλα τα κουμπιά και τα χαρακτηριστικά του DualSense, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει κανονικά haptic feedback, αλλά και υποστήριξη για adaptive triggers.

Το Project Q θα κυκλοφορήσει εντός του 2023. Ακόμη, η τιμή, η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του και το όνομά του παραμένουν άγνωστα.