Άλλος ένας gaming κολοσσός θα αυξήσει μάλλον τις τιμές των παιχνιδιών του

Ακολουθώντας την τάση της βιομηχανίας
17 Μαΐου 2023 19:01
Άλλος ένας gaming κολοσσός θα αυξήσει μάλλον τις τιμές των παιχνιδιών του

Η Sega, η ιστορική gaming εταιρία που ευθύνεται μεταξύ άλλων για το Sonic franchise, άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει την πρόσφατη τάση της βιομηχανίας και ότι μάλλον θα αυξήσει τις τιμές των παιχνιδιών στα 70 δολάρια. Αυτή η σκέψη αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας Q&A συνεδρίας για τους επενδυτές, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το πιο πρόσφατο οικονομικό έτος.

Εκεί μίλησε ο διευθύνοντας σύμβουλος της Sega Sammy, Haruki Satomi, και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, Koichi Fukazawa. Ειδικότερα, η ηγεσία της Sega στάθηκε στις πρόσφατες αλλαγές της παγκόσμιας αγοράς, δηλώνοντας:

Στην παγκόσμια αγορά, τα ΑΑΑ παιχνίδια για κονσόλες πωλούνται στην τιμή των 59,99 δολαρίων εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τον τελευταίο χρόνο εμφανίστηκαν τίτλοι που πωλούνται στην τιμή των 69,99 δολαρίων. Θα θέλαμε να επανεξετάσουμε τις τιμές των τίτλων που πιστεύουμε ότι είναι ανάλογες με τις αυξήσεις των τιμών, παρακολουθώντας παράλληλα τις συνθήκες της αγοράς.

Η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τίποτα, αλλά έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή της να αξιολογήσει τις τιμές των επερχόμενων τίτλων της, σύμφωνα με αυτές τις μεταβολές της βιομηχανίας, παρακολουθώντας παράλληλα στενά τις συνθήκες της αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αύξηση των τιμών στα παιχνίδια ξεκίνησε από το NBA 2K21 της Take-Two, το οποίο έγινε το πρώτο παιχνίδι της τρέχουσας γενιάς με τιμή 70 δολάρια τον Αύγουστο του 2020. Άλλοι μεγάλοι εκδότες, συμπεριλαμβανομένων των Sony, Activision, EA και Square Enix, ακολούθησαν γρήγορα το παράδειγμα. Παράλληλα, και η Microsoft και η Nintendo κυκλοφόρησαν πρόσφατα τα πρώτα τους παιχνίδια με αυξημένη τιμή, ενώ η Ubisoft ανακοίνωσε επίσης ότι το επερχόμενο Skull & Bones θα είναι ο πρώτος της τίτλος με αυξημένη τιμή.

Η τελευταία σημαντική κυκλοφορία της Sega, το Sonic Frontiers, που έφτασε το Νοέμβριο του 2022, διατήρησε την παραδοσιακή τιμή για την κανονική έκδοση σε όλες τις πλατφόρμες και μάλιστα κατάφερε πολύ καλές πωλήσεις, με πάνω από 3,2 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2023.

Tags: