Overwatch 2: Ακυρώθηκε ένα από τα πιο πολυδιαφημισμένα χαρακτηριστικά του!

Αλλαγή σχεδίων για τη Blizzard
17 Μαΐου 2023 15:29
Overwatch 2: Ακυρώθηκε ένα από τα πιο πολυδιαφημισμένα χαρακτηριστικά του!

Η Blizzard ανακοίνωσε ότι σταμάτησε την ανάπτυξη του co-op PvE hero mode που είχε αρχικά ανακοινώσει για το Overwatch 2. Το ακυρωμένο mode, το οποίο υποτίθεται ότι θα διέθετε replayable αποστολές με talent trees και ένα βαθύ progression σύστημα, ήταν ένα από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά που είχαν αναφερθεί στην αρχική αποκάλυψη του παιχνιδιού το 2019.

Ωστόσο, σε ένα πρόσφατο livestream, η Blizzard δήλωσε ότι η ανάπτυξη του PvE mode δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της και έτσι έπρεπε να πάρουν τη "δύσκολη απόφαση" να το ακυρώσουν.

Μιλώντας σχετικά, ο executive producer Jared Neuss τόνισε:

"Με όλα όσα μάθαμε για το τι χρειάζεται για να λειτουργήσει αυτό το παιχνίδι στο επίπεδο που σας αξίζει, είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το αρχικό μας όραμα για το PvE που παρουσιάστηκε το 2019. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα παραδώσουμε αυτό το hero mode με τα talent trees, και το power progression. Απλά δεν είναι πλέον στα σχέδιά μας".

Αντί για το co-op PvE hero mode, η Blizzard θα επικεντρωθεί στην δημιουργία story co-op αποστολών που θα συνεχίσουν την αφήγηση του Overwatch για πρώτη φορά από την κυκλοφορία του αρχικού παιχνιδιού. Οι πρώτες αυτές story αποστολές θα γίνουν διαθέσιμες με την Season 6, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2023. Η Blizzard δήλωσε επίσης ότι θα εισαγάγει και άλλα co-op χαρακτηριστικά, κάποια canon και κάποια όχι, σε μελλοντικές σεζόν.

Για την ιστορία, ο director του παιχνιδιού, Aaron Keller, εξήγησε ότι η απόφαση για την ακύρωση του PvE mode πάρθηκε για να δοθεί προτεραιότητα στο live service και για να μπορεί η ομάδα να φέρνει νέο περιεχόμενο στους παίκτες γρηγορότερα.

Η ακύρωση του co-op PvE hero mode είναι ένα σίγουρα μεγάλο πλήγμα για τους fans που ανυπομονούσαν να το βιώσουν παρέα με τους φίλους τους. Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν, πολύς κόσμος εξέφρασε την έντονη απογοήτευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.