YouTuber ζήτησε $22.000 για να δημιουργήσει gameplay video στο YouTube

Το σκάνδαλο με τους YouTubers συνεχίζεται
12 Σεπτεμβρίου 2015 10:52
YouTuber ζήτησε $22.000 για να δημιουργήσει gameplay video στο YouTube

Σύμφωνα με το PR και Marketing τμήμα της Wales Interactive, ένας YouTuber ζήτησε $22.000 δολλάρια για την δημοσιογραφική κάλυψη ενός παιχνιδιού στο YouTube μέσα από ένα gameplay video. Ένας από τους developers της ομάδας ανάπτυξης εξέφρασε τον προβληματισμό του για αυτό σε ένα Reddit post όπου ανέφερε πως έπεσε από τα σύννεφα όταν έλαβε το e-mail του ανώνυμου μέχρι στιγμής YouTuber που ζήτησε αυτό το ποσό. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις δηλώσεις του μεταφρασμένες από εμάς.

"Έλαβα ένα e-mail από ένα πολύ διάσημο YouTuber με εκατομμύρια συνδρομητές, ο οποίος προσφέρθηκε να παρουσιάσει το παιχνίδι μας στο YouTube κανάλι του για το ποσό των $17.600 με μόνο 2-3 σημεία στα οποία θα μίλαγε για το παιχνίδι ενώ ζητούσε $22.000 για να προσθέσει και σύνδεσμο στην περιγραφή. Καθώς διάβαζα το e-mail αναρωτιόμουν αν είναι αλήθεια αυτό που ζω ή ένα όνειρο. Υπάρχουν όντως developers εκεί έξω που πληρώνουν τέτοια ποσά για να έχουν το παιχνίδι τους σε ένα κανάλι με εκατομμύρια συνδρομητές μόνο για ένα βίντεο; Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πως έστειλα πρώτα εγώ e-mail στον YouTuber για να τον ρωτήσω αν θα ήθελε να λάβει έναν δωρεάν κωδικό για το παιχνίδι μας ώστε να το παίξει στο κανάλι του. Ο YouTuber δεν ανέφερε πως θα κάνει το βίντεο για θετική προώθηση ούτε πρόκειται για ένα scam μήνυμα από κάποιον δήθεν YouTuber."

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη ύστερα από είδηση που ανεβάσαμε πριν λίγες εβδομάδες σχετικά με μία έρευνα του US Federal Trade Commission, όπου αποκαλύφθηκε ότι το γνωστό δίκτυο Machinima πλήρωσε χιλιάδες δολάρια σε YouTubers για να προωθήσουν και να διαφημίσουν θετικά το Xbox One κατά το λανσάρισμα του.

Tags: