ΦΗΜΗ: Η Capcom ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή της σειράς Dead Rising

Σύμφωνα με εξαιρετικά αξιόπιστο insider
08 Μαΐου 2023 20:07
ΦΗΜΗ: Η Capcom ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή της σειράς Dead Rising

Η γνωστή zombie σειρά Dead Rising μπορεί να…ζωντανέψει ξανά, σύμφωνα με μια νέα φήμη που μοιράστηκε ο Jez Corden, ο εξαιρετικά αξιόπιστος δημοσιογράφος του Windows Central που ευθύνεται για αμέτρητες επιβεβαιωμένες διαρροές.

Συγκεκριμένα, ο Corden αποκάλυψε στο Twitter ότι άκουσε κάτι σχετικά με ένα πιθανό reboot του Dead Rising που εξετάζει αυτή τη στιγμή η Capcom.

Για την ιστορία, το Dead Rising έκανε το ντεμπούτο του το 2006 ως αποκλειστικότητα του Xbox 360, με πρωταγωνιστή τον φωτορεπόρτερ Frank West που παγιδεύτηκε σε ένα εμπορικό κέντρο που κατακλύζεται από ζόμπι. Το παιχνίδι επαινέθηκε για το gameplay του, την ποικιλία όπλων και αντικειμένων του και τις πολλαπλές εκβάσεις του, ανάλογα με τις επιλογές του παίκτη. Η σειρά απέκτησε τρία sequels, καθώς και spin-offs και remasters. Η τελευταία προσθήκη, το Dead Rising 4, κυκλοφόρησε το 2016 και επανέφερε τον Frank West ως πρωταγωνιστή.

Ωστόσο, το μέλλον της σειράς έγινε αβέβαιο μετά το κλείσιμο του στούντιο της Capcom στο Βανκούβερ το 2018, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την ανάπτυξη των sequels. Το στούντιο υποτίθεται πως εργαζόταν πάνω στο Dead Rising 5 πριν το κλείσιμό του, καθώς και σε ένα νέο παιχνίδι Dino Crisis. Από τότε, οι fans αναρωτιούνται αν η Capcom ενδέχεται να φέρει ξανά τη σειρά στο προσκήνιο.

Η φήμη του Corden υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει ελπίδα, αλλά τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμα. Ο ρεπόρτερ δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το reboot, τι ακριβώς σκέφτεται η Capcom ή πότε πιθανώς να ανακοινωθεί.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η Capcom απολαμβάνει ένα πολύ επιτυχημένο σερί κυκλοφοριών τον τελευταίο καιρό, ειδικά στο πλαίσιο της σειράς Resident Evil, η οποία έχει δει αρκετά remakes και sequels. Ένα reboot του Dead Rising, μάλλον θα ταίριαζε με τη στρατηγική της CAPCOM να φέρει ξανά στο προσκήνιο τις κλασικές δημιουργίες/σειρές της.