ΦΗΜΗ: Ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια όλων των εποχών θα επιστρέψει ως αποκλειστικότητα του PS5

Οργιάζουν οι φήμες πριν το μεγάλο event
07 Μαΐου 2023 20:22
ΦΗΜΗ: Ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια όλων των εποχών θα επιστρέψει ως αποκλειστικότητα του PS5

Όπως γνωρίζουμε ήδη επίσημα, μερικά από τα πιο αγαπητά παιχνίδια όλων των εποχών, όπως το Silent Hill 2 και το Star Wars: Knights of the Old Republic, πρόκειται να επιστρέψουν με ολοκληρωτικά remakes αποκλειστικά για το PS5. Πιθανότατα η λίστα αυτή θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, αφού νέες πληροφορίες θέλουν τη Sony να έχει εξασφαλίσει ως αποκλειστικότητα του PlayStation οικοσυστήματος το εδώ και καιρό φημολογούμενο remake του Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι, το αριστούργημα του Hideo Kojima πρωτοκυκλόφορησε το 2004, αποκλειστικά για το PlayStation 2, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Το παιχνίδι έχει 91/100 στο Metacritic, με τους ειδικούς να επαινούν την κινηματογραφικότητά του, τους gameplay μηχανισμούς του, τα bosses του και άλλες πτυχές του. Ο τίτλος έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εδώ και καιρό ακούγονται έντονα φήμες πως η Konami ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή της σειράς Metal Gear, με την ομάδα ανάπτυξης Virtuos να ετοιμάζει το εν λόγω remake. Οι νέες πληροφορίες για τη διάθεσή του όμως, ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας από τον Shpeshal Nick του μέσου XboxEra, τις οποίες επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο εξαιρετικά αξιόπιστος δημοσιογράφος του Windows Centeal, Jez Corden.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, λοιπόν, το remake του Metal Gear Solid 3: Snake Eater θα αποκαλυφθεί στο επερχόμενο PlayStation Showcase event που ετοιμάζει η Sony και θα έχει κάποιου είδους αποκλειστικότητα. Ακόμη δε γνωρίζουμε αν το συμβόλαιο που έκλεισε η Sony με την Konami είναι για κάποιο συγκεκριμένο διάστημα, για παράδειγμα όπως με το Deathloop που ήταν αποκλειστικό για έναν χρόνο ή αν είναι κάτι πιο μόνιμο, όπως για παράδειγμα το Final Fantasy VII Remake που δεν κυκλοφόρησε ποτέ για το Xbox από το 2020 που έκανε αρχικά το ντεμπούτο του.

Μάλιστα, ο Jez δεν στάθηκε μόνο εκεί, τονίζοντας πως η Sony ενδέχεται να έχει deal με την Konami και για τη φημολογούμενη επιστροφή της σειράς Castlevania. Αν αυτές οι πληροφορίες ισχύουν, αυτό σημαίνει πως η Sony εξασφάλισε ως αποκλειστικότητες όλα τα νέα μεγάλα παιχνίδια που ετοιμάζει η Konami, δηλαδή τα remakes των Metal Gear Solid 3: Snake Eater και Silent Hill 2, αλλά και το νέο Castlevania.

Φυσικά, αν πράγματι η εταιρία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το μεγάλο της event μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύντομα θα μάθουμε τι ισχύει τελικά και τι όχι, οπότε δε θα χρειαστεί και τόση υπομονή.