Οι λόγοι επιτυχίας του The Witcher 3: Wild Hunt

Η CD Projekt εξηγεί
10 Σεπτεμβρίου 2015 14:58
Οι λόγοι επιτυχίας του The Witcher 3: Wild Hunt

Η CD Projekt γνώρισε τεράστια επιτυχία με το The Witcher 3: Wild Hunt, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ο επικεφαλής του στούντιο, Adam Badowski, ανέλυσε την φιλοσοφία πίσω από την επιτυχία του παιχνιδιού. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία που ανέφερε κατά τη διάρκεια του τελευταίου οικονομικού συνεδρίου.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως σύντομα αναμένεται να μάθουμε για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας. Συγκεκριμένα, η εταιρία θα ανακοινώσει περισσότερα για το μέλλον της τον Μάρτιο του 2016 και σημειώνει πως έρχεται μία πολύ καυτή περίοδος.

  • Η CD Projekt πιστεύει στους πελάτες της. Οι gamers είναι κάποιοι στους οποίους μπορούν να πιστεύουν. Το μέσο τους προκαλεί συναισθήματα στους ανθρώπους, καθιστώντας το μια μορφή τέχνης. Αυτά τα συναισθήματα συμβάλουν σε μια μακροπρόθεσμη σχέση μεταξύ του πελάτη και της εταιρείας.
  • Τα RPGs είναι δύσκολο να δημιουργηθούν, αλλά υπάρχουν οφέλη από αυτά, όπως ο χαμηλότερος ανταγωνισμός, διότι λίγες εταιρείες εργάζονται με αυτό το είδος.
  • Εστιάζοντας στα RPG, το στούντιο μακροπρόθεσμα αποκτά εμπειρία με την κατηγορία, σε αντίθεση με το να μεταπηδάς από το ένα είδος στο άλλο.
  • Οι άνθρωποι της CD Projekt σέβονται τους gamers και ξέρουν ότι περιμένουν το καλύτερο. Θέλουν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους και να τις ξεπεράσουν.
  • Οι παίκτες δεν καταναλώνουν παθητικά το προϊόν χωρίς να σκέφτονται. Η φόρμουλα του να συμπεριλαμβάνεις στοιχεία που πωλούν όπως η βία και το σεξ δεν λειτουργεί από μόνη της. Οι παίκτες εξάγουν συμπεράσματα, αναλύουν αυτά που βλέπουν, ακούν και αναμένουν ό,τι έρχεται στο μέλλον για το παιχνίδι και τελικά το συνδυάζουν με το ποιος παραδίδει και το παιχνίδι. Είναι μια σχέση βασισμένη στην συνεργασία.
  • Η CD Projekt έχει «διαθήκη» με τον κάθε πελάτη, με βάση το τι συμπεριλαμβάνεται στο κουτί. Δεν είναι μόνο μάρκετινγκ. Είναι η φιλοσοφία πίσω από όλα τα Witcher παιχνίδια.
  • Η CD Projekt RED θέλει να δημιουργεί παιχνίδια που παίρνουν τουλάχιστον 90 στα 100. Η βαθμολογία των χρηστών για το The Witcher 3 στο Metacritic είναι 92, ενώ η βαθμολογία των κριτικών είναι 91 για το Xbox One, 92 για το PS4 και 94 για το PC.