Το νέο Forza Motorsport του Xbox θα έχει ειδικό mode για τους τυφλούς παίκτες

Καθώς και πολλά ακόμη βοηθήματα
29 Απριλίου 2023 18:16
Το νέο Forza Motorsport του Xbox θα έχει ειδικό mode για τους τυφλούς παίκτες

Το ολοκαίνουργιο Forza Motorsport, το οποίο είναι κάτι σαν επανεκκίνηση για το franchise της Turn 10 Studios, έγινε γνωστό ότι θα διαθέτει περισσότερες επιλογές προσβασιμότητας από ποτέ. Στόχος της ομάδας ανάπτυξης είναι κάνει το παιχνίδι πιο προσβάσιμο και ευχάριστο για όλους τους παίκτες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την σχετική δημοσίευση στο επίσημο blog του Xbox, οι developers συνεργάστηκαν στενά με ειδικούς σε θέματα προσβασιμότητας και μέλη της κοινότητας, για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν λειτουργίες που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις.

Ένα από τα πιο καινοτόμα χαρακτηριστικά είναι το Blind Driving Assists (BDA). Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί χωρικό ήχο και απτική ανατροφοδότηση για να καθοδηγεί τους παίκτες που είναι τυφλοί ή έχουν χαμηλή όραση. Το εν λόγω χαρακτηριστικό θα τους επιτρέπει να αισθάνονται το δρόμο, το αυτοκίνητο και το περιβάλλον μέσω του χειριστηρίου ή της τιμονιέρας τους και να ακούνε ενδείξεις που υποδεικνύουν τη θέση, την ταχύτητα και την κατεύθυνσή τους.

Ένα άλλο αντίστοιχο χαρακτηριστικό είναι το One Touch Driving, το οποίο απλοποιεί τον χειρισμό με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού. Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για παίκτες που έχουν περιορισμένη κινητικότητα ή γνωστικές δυσκολίες ή που απλώς θέλουν μια πιο απλή εμπειρία. Η λειτουργία χειρίζεται αυτόματα το τιμόνι, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση, ενώ εξακολουθεί να δίνει στους παίκτες κάποιο έλεγχο του αυτοκινήτου τους.

Πέρα από αυτά, το παιχνίδι θα έχει και Screen Narrator, Dynamic Audio Description, Text-to-Speech/Speech-to-Text, UI Colorblindness Modes, World Colorblindness Filters, Controller Remapping, Audio Customization Settings, Text Scaling και πολλές ακόμη επιλογές προσβασιμότητας.

Η ομάδα της Turn 10 δεσμεύτηκε να κάνει το Forza Motorsport προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες και τόνισε ότι θα συνεχίσει να ακούει τα σχόλια και να βελτιώνει την προσβασιμότητα του παιχνιδιού στο μέλλον.

Το Forza Motorsport αναμένεται να κυκλοφορήσει στα Xbox Series X|S και στα PC αργότερα φέτος. Θα είναι επίσης διαθέσιμο στο Xbox Game Pass από την πρώτη ημέρα.