Ο περίφημος hacker του Switch θα πρέπει να πληρώνει τη Nintendo για όλη του τη ζωή!

Αλλά βγήκε από τη φυλακή
19 Απριλίου 2023 16:02
Ο περίφημος hacker του Switch θα πρέπει να πληρώνει τη Nintendo για όλη του τη ζωή!

Ο Gary Bowser, ο περίφημος hacker του Switch που δε θα μπορούσε να έχει πιο ταιριαστό όνομα, τελικά απελευθερώθηκε, με την προϋπόθεση να πληρώνει τη Nintendo για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Συγκεκριμένα, το μέλος της διαβόητης ομάδας hacking Team-Xecuter, αποφυλακίστηκε πρόωρα από τη φυλακή, έχοντας καταδικαστεί για τη δημιουργία και την πώληση συσκευών παράκαμψης που επέτρεπαν στους χρήστες να αναπαράγουν παράνομα αντίγραφα παιχνιδιών στις Switch και 3DS κονσόλες τους. Αρχικά, ο Bowser καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2022 σε 40 μήνες πίσω από τα κάγκελα, αλλά αποφαλύκιστηκε το Μάρτιο λόγω καλής συμπεριφοράς και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Northwest Detention Center στην Tacoma της Ουάσινγκτον, περιμένοντας τη διεκπεραίωση των διαδικασιών πριν επιστρέψει στον Καναδά.

Ωστόσο, ο Bowser δεν έχει ξεφύγει ακόμα. Ως μέρος της ποινής του, έχει διαταχθεί να καταβάλει 14,5 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις, με τα 10 εκατομμύρια δολάρια να είναι κατά προτεραιότητα στη Nintendo. Μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να πληρώσει μόνο 175 δολάρια, τα οποία κέρδισε από τη δουλειά του στη φυλακή. Ο Bowser αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Nick Moses ότι θα πρέπει να πληρώνει μεταξύ 25% και 30% του ακαθάριστου μηνιαίου εισοδήματός του στη Nintendo μέχρι να την ξεχρεώσει, με μια εξάμηνη περίοδο χάριτος πριν αρχίσουν οι πρώτες πληρωμές.

Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του Bowser και το συνολικό ποσό που οφείλει, είναι εξαιρετικά απίθανο να αποπληρώσει ποτέ πλήρως το χρέος του, καθιστώντας τον ουσιαστικά χρεωμένο στη Nintendo για όλο το υπόλοιπο της ζωής του. Η υπόθεση αυτή, όπως τόνισε ο δικηγόρος της Nintendo, Ajay Singh, στο παρελθόν, χρησιμεύει ως μια "μοναδική ευκαιρία" για να σταλεί ένα σαφές μήνυμα σχετικά με την πειρατεία και ίσως να ενθαρρύνει την καλύτερη ενημέρωση του κοινού για το θέμα.

Για την ιστορία, στο πλαίσιο της αρχικής δίκης ο Bowser παραδέχτηκε πως εργαζόταν με την Team Xecuter από τον Ιούνιο του 2013, με την οποία "εν γνώσει του και ηθελημένη συμμετείχε σε μια επιχείρηση κυβερνοεγκλήματος που χάκαρε δημοφιλής κονσόλες παιχνιδιών” μέσα από συσκευές όπως τα Gateway 3DS, Stargate, TrueBlue Mini και Classic2Magic.

Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα της δίκης, η Team Xecuter έβγαλε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση συσκευών που καθιστούσαν δυνατή την πειρατεία, με τον Bowser να βγάζει 320 χιλιάδες δολάρια το χρόνο. Από την πλευρά της, η ομάδα προσπάθησε να αμυνθεί, τονίζοντας πως οι συσκευές της αφορούσαν το νόμιμο homebrew development, παρόλο που ζητούσαν ένα επιπλέον χρηματικό ποσό για το ξεκλείδωμα της δυνατότητας χρήσης πειρατικών αντιτύπων.

Να σημειωθεί πως οι μπελάδες για την Team Xecuter ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2021, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε ομοσπονδιακές κατηγορίες εναντίον του Bowser, του 48χρονου γάλου από την Αβινιόν Max Louarn και του 35χρονου Yuanning Chen, από το Σεντσέν  της Κίνας.