Φήμη: Νέα φορητή κονσόλα μαζί με το Nintendo NX

Πληθώρα νέων πληροφοριών για τον διάδοχο του Wii U
07 Σεπτεμβρίου 2015 14:58
Φήμη: Νέα φορητή κονσόλα μαζί με το Nintendo NX

Οι τελευταίες φήμες σχετικά με τον διάδοχο του Wii U ανέφεραν πως θα είναι μια κονσόλα που θα βασίζεται αποκλειστικά στην ψηφιακή διανομή, καθώς δεν θα φέρει disc drive. Αυτές οι φήμες επιβεβαιώνονται από μια δεύτερη πηγή που επικαλείται από ένα άρθρο σε ιταλικό fansite της Nintendo, στο οποίο αναφέρονται πληθώρα νέων πληροφοριών για το Nintendo NX, τις οποίες θα διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω, μεταφρασμένες από το post στο Reddit.

Λόγω του ότι κινούνται στην σφαίρα των φημών, σας τις μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη. 

  • Βρίσκεται κάτω από ένα "δρακόντειο" NDA με τη Nintendo Japan
  • Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τον Μάρτιο του 2015, με κάποιες ενημερώσεις μέσα στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου
  • Παρέλαβε αρκετές πατέντες (κάποιες είναι ήδη δημοσιευμένες) και πληροφορίες για τα πλάνα της Nintendo καθώς και μια λίστα με τους τίτλους που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, όπου περιλαμβάνονται και 3rd party. 
  • To ΝΧ είναι μια πλατφόρμα που δεν αφορά μια και μόνο συσκευή
  • ΤΟ Wii U παραμένει στα πλάνα της εξαιτίας των εξαιρετικών αποτελέσματα στο software με παιχνίδια όπως το Splatoon. Παραμένει η κύρια οικιακή κονσόλα για τη Nintendo μέχρι το 2016
  • Το 3DS έχει παλιώσει πλέον και σχεδιάζουν να το αντικαταστήσουν. Κάποια παιχνίδια θα συνεχίσουν να βγαίνουν σε αυτό αλλά το επόμενα μεγάλα projects μεταφέρονται σταδιακά στο "φορητό NX"
  • Με το NX, η Nintendo θέλει να δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου θα αναπτύσσουν software για πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα και εύκολα, από την οικιακή κονσόλα, στο φορητό, τα smartphones και τα tablets. Θα έχουν έναν μεγάλο κατάλογο παιχνιδιών διαθέσιμο για πολλαπλές πλατφόρμες με cross buy, cross play και cross save, παρόμοιο με τα όσα κάνει η Microsoft με το Xbox One και το PC χάρη στα Windows 10. Κάθε πλατφόρμα θα έχει αποκλειστικά παιχνίδια. 
  • Το Nintendo ID θα είναι συνδεδεμένο με μια συσκευή, αλλά θα επιτρέπεται ο διαμοιρασμός πληροφοριών στις υπόλοιπες, όπως η friend list, περιεχόμενο και παιχνίδια. Χάρη στο νέο πρόγραμμα μελών της Nintendo -το διάδοχο του Club Nintendo- οι χρήστες θα επωφελούνται και θα ανταμείβονται από τη νέα πολιτική της Nintendo.
  • Το portable NX θα παρουσιαστεί την Άνοιξη του 2016 και μέχρι το τέλος του έτους ή την άνοιξη του 2017 θα έχει κυκλοφορήσει. Τα specs του θα είναι υψηλότερα από του PS Vita αλλά όχι κάτι το τρομερό, με την ανάλυση της οθόνης του να φτάνει τα 540p με τα τωρινά δεδομένα, ενώ σκέφτονται να την ανεβάσουν στα 720p αν πέσει το κόστος. Γίνεται αναφορά επίσης πως το backwards compatibility με το 3DS ήταν προβληματικό
  • Ο διάδοχος του Wii U δεν θα περιέχει οπτικό δίσκο, που θα είναι προαιρετικός. Θα συνεργάζεται -όχι απαραίτητα- με την φορητή έκδοση του. Επίσης, τα specs του δεν θα κινούνται σε πολύ high-end επίπεδα και θα είναι κοντά με τα PS4/ Xbox One. Το πόσο κοντά δεν διευκρινίζεται, αλλά η πηγή επισημαίνει πως όλα αυτά τείνουν να αλλάξουν όπως και με την περίπτωση του φορητού.
  • Θα δοθεί πολύ προσοχή στο λειτουργικό σύστημα, καθώς έχουν προσληφθεί άτομα που δούλεψαν στο Android, ενώ στην ομάδα βρίσκονται και άτομα που εργάστηκαν στο OS του Gamecube και του Wii U browser. Κάθε πλατφόρμα του NX θα τρέχει την βέλτιστη για τα δεδομένα της έκδοση του ίδιου OS -όπως τα Windows 10- με το καθένα να φέρει ειδικές λειτουργίες. Τα updates θα βγαίνουν ταυτόχρονα και αφοσιώνονται στο να είναι απίστευτα γρήγορο παντού. 
  • Η οικιακή κονσόλα θα συνδέεται με την φορητή, ώστε να στέλνει την δική της έκδοση του παιχνιδιού που αγοράσατε και θα χρησιμοποιεί την ίδια streaming τεχνολογία του Wii U για να το κάνει. 
  • Το οικιακό NX θα είναι backwards compatible με το Wii U. Το ίδιο θα ισχύει και για το GamePad που θα λειτουργεί ως χειριστήριο και σκέφτονται να το πουλήσουν σε standalone μορφή. 
  • To φορητό NX θα φέρει τον δικό του αποθηκευτικό χώρο και θα είναι επεκτάσιμος.
  • Θα υπάρξει ολοκληρωτική διαμόρφωση των online υποδομών, αλλά η Nintendo είναι πεπεισμένη να κρατήσει τα επιτυχημένα συστατικά του Wii U όπως το MiiVerse, να το επεκτείνει και να μεταμορφωθεί στον κύριο άξονα επικοινωνίας για τους developers και ένα σημείο συνάντησης για τους παίκτες. Ακόμη, θα γίνει πιο διαδραστικό με το ανέβασμα videos και screenshots σε ένα ενσωματωμένο σύστημα και όχι εξαρτημένο από το κάθε παιχνίδι. 
  • Το voice chat και η αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών θα αλλαχτεί σημαντικά αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την ηλικία των χρηστών για την προστασία των ανηλίκων. 
  • Η κύρια NX κονσόλα θα κυκλοφορήσει 6-12 μήνες μετά την φορητή, δημιουργώντας το σύστημα του NX που θα επιτρέψει την Nintendo να διαχειριστεί καλύτερα τους πόρους της για την ανάπτυξη παιχνιδιών. 
  • Η Nintendo προσέγγισε τους thrid party στα πλαίσια της Ε3 2015. Οι πρώτες εταιρίες με dev kit του NX είναι οι Electronic Arts, Ubisoft, Square Enix και Capcom. 
  • H τιμή του NX θα είναι χαμηλή και θα κυμαίνεται μεταξύ €200-300, με ένα bundle που θα περιλαμβάνει και τη φορητή έκδοση στα €500.
  • Πολλά από τα παραπάνω θα συζητηθούν σε μελλοντικά Nintendo Directs, τα οποία θα έχουν διαφορετικό παρουσιαστή σε κάθε ήπειρο εάν η Nintendo δεν βρει νέο ηγέτη μέχρι τον Οκτώβριο. 
  • Εκεί θα παρουσιαστεί ένα νέο Mario 3D, μαζί με νέο trailer του επόμενου Zelda. Αναφέρεται πως η Retro Studios μετέφερε το project της στο NX και δεν θα αποκαλυφθεί μέσα στους επόμενους 10-18 μήνες.
  • Ο διάδοχος του "Club Nintendo" θα λειτουργεί σε πλήρης αρμονία με το NX.
  • Η εταιρία του Κιότο σκέφτεται να συγκροτήσει συμφωνίες με τους πάροχους κινητής τηλεφωνίας με σκοπό την καλύτερη διαχείριση εφαρμογών όπως το Miiverse το Club Nintendo και τη δυνατότητα αγοράς μέσω smartphone. Κάποιες από αυτές τις λειτουργίες θα γίνουν διαθέσιμες από τον Μάρτιο του 2016. 

Τέλος, σύμφωνα με τον εν λόγω insider, όλα τα κομμάτια του παζλ έχουν στηθεί για τη Nintendo και απλά βρίσκονται προς υλοποίηση. Εσείς, πως βρίσκετε αυτές τις πληροφορίες για τη νέα κονσόλα της Nintedo;