Τέλος το Steam σε όσους έχουν υπολογιστές με παλιά Windows

Από τις αρχές του επόμενου έτους
28 Μαρτίου 2023 21:59
Τέλος το Steam σε όσους έχουν υπολογιστές με παλιά Windows

Το Steam, η πασίγνωστη PC gaming πλατφόρμα της Valve, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει παλαιότερες εκδόσεις των Windows από την 1η Ιανουαρίου του 2024. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες που εξακολουθούν να τρέχουν Windows 7, Windows 8 ή Windows 8.1 στους υπολογιστές τους, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Steam και κατά συνέπεια να παίζουν τα παιχνίδια τους μέσω αυτού.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Valve που μπορείτε να βρείτε εδώ, είναι ο εξής: Διάφορες λειτουργίες του Steam βασίζονται σε μια ενσωματωμένη έκδοση του Google Chrome, η οποία δεν λειτουργεί πλέον σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Επιπλέον, οι μελλοντικές εκδόσεις του Steam θα απαιτούν λειτουργίες και ενημερώσεις ασφαλείας των Windows που είναι διαθέσιμες μόνο στα Windows 10 και Windows 11.

Έτσι, λοιπόν, η Valve συμβουλεύει τους χρήστες που θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Steam να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα σε νεότερη έκδοση πριν από την προαναφερθέντα προθεσμία. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να αναβαθμίσουν στα Windows 10 δωρεάν, χρησιμοποιώντας το υπάρχον κλειδί τους από τα Windows 7/8/8.1. Ωστόσο, η αναβάθμιση σε Windows 11 ενδέχεται να απαιτεί και αλλαγές hardware, αφού οι απαιτήσεις άλλαξαν, ζητώντας νεότερους CPUs και το τσιπ ασφαλείας TPM 2.0.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στατιστικά που συγκεντρώνει κάθε μήνα η ίδια η Valve, οι περισσότεροι χρήστες του Steam έχουν ήδη μεταβεί στα Windows 10 ή στα Windows 11, τα οποία μαζί αντιπροσωπεύουν πάνω από το 94%. Μόνο ένα μικρό μέρος των χρηστών της PC gaming πλατφόρμας εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα Windows 7/8/8.1, τα οποία αντιστοιχούν σε λιγότερο από 2%.

Για την ιστορία, το Steam δεν είναι η μόνη πλατφόρμα παιχνιδιών που έχει εγκαταλείψει την υποστήριξη για παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Fortnite ανακοίνωσε επίσης ότι σταματά την υποστήριξη για τα Windows 7 και 8.