The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Δείτε τη μεγάλη gameplay παρουσίαση 10 λεπτών

Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του τίτλου
28 Μαρτίου 2023 17:25
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Δείτε τη μεγάλη gameplay παρουσίαση 10 λεπτών

Πιστή στην υπόσχεσή της, η Nintendo έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας μια αναλυτική παρουσίαση δέκα λεπτών για το άκρως αναμενόμενο The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Συγκεκριμένα, ο παραγωγός της λατρεμένης σειράς Eiji Aonuma ανέλαβε την εν λόγω παρουσίαση, εστιάζοντας στα ολοκαίνουργια abilities του Link, τα οποία φρεσκάρουν ριζικά το gameplay. Για παράδειγμα, απάντησε σε ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα των παικτών για το sequel: Πως μπορεί να ανέβει κανείς σε αυτά τα ιπτάμενα νησιά που υπάρχουν πλέον στην Hyrule;

Η απάντηση είναι με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως για παράδειγμα με το ολοκαίνουργιο Recall ability που θα έχει στη διάθεσή του ο Link. Με αυτό οι παίκτες θα μπορούν να γυρνάνε πίσω το χρόνο για αντικείμενα και έτσι στην παρουσίαση το ability χρησιμοποιείται σε έναν βράχο που έχει πέσει, τον οποίο ο Link σκαρφαλώνει και στέλνει πίσω στο χρόνο, για να βρεθεί σε ένα από τα ιπτάμενα νησιά.

Στη συνέχεια ο Aonuma εξήγησε πώς θα λειτουργεί το Fuse. Με αυτό το ability οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν δύο αντικείμενα του κόσμου για να κατασκευάσουν νέα όπλα. Η παρουσίαση επιβεβαίωσε πως τα όπλα και πάλι θα σπάνε μετά από κάποια χρήση, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκε πως στον κόσμο του παιχνιδιού θα υπάρχουν και πολλοί νέοι εχθροί.

Ένα ακόμη από τα νέα abilities για τα όποια μάθαμε είναι το Ultrahand. Με αυτό οι παίκτες μπορούν να κολλάνε μεταξύ τους αντικείμενα του περιβάλλοντος, όπως για παράδειγμα κορμούς, για να φτιάξουν ό,τι περνάει από το νου τους, ακόμη και σύνθετα οχήματα, όπως βάρκες και αυτοκίνητα. Τέλος, μάθαμε και για το Ascend ability, με το οποίο ο Link μπορεί να περνάει μέσα από το ταβάνι οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Για παράδειγμα αν η δύναμη χρησιμοποιηθεί μέσα σε μια σπηλιά, θα βρεθεί στην κορυφή του βουνού.

Για περισσότερα, μπορείτε να παρακολουθήσετε την αναλυτική παρουσίαση μέσα από τον player που ακολουθεί.

Να σας υπενθυμίσουμε πως το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 12 Μαΐου του 2023 αποκλειστικά για το Nintendo Switch. Ταυτόχρονα στην αγορά θα έρθει και μια συλλεκτική έκδοση της υβριδικής κονσόλας, καθώς και διάφορα περιφερειακά, όλα στα χρώματα του νέου Zelda. Αυτά αποκαλύφθηκαν επίσης στο πλαίσιο της παρουσίασης και μπορείτε να τα δείτε παρακάτω.