Η Ubisoft ετοίμασε AI σαν το ChatGPT που θα βοηθάει με τους διαλόγους στα παιχνίδια της

Ανακοίνωσε το Ubisoft Ghostwriter
22 Μαρτίου 2023 15:30
Η Ubisoft ετοίμασε AI σαν το ChatGPT που θα βοηθάει με τους διαλόγους στα παιχνίδια της

Μέσα στους τελευταίους μήνες έχουμε δει μερικές τρομερά εντυπωσιακές εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με μοντέλα παραγωγής φυσικής γλώσσας όπως το ChatGPT να γίνονται viral. Τώρα, η Ubisoft γίνεται η πρώτη εταιρία που ανακοινώνει κάτι αντίστοιχο για τη gaming βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, ο γαλλικός κολοσσός αποκάλυψε το Ubisoft Ghostwriter. Πρόκειται για μια τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε από την ερευνητική ομάδα της εταιρίας, Ubisoft La Forge, και η οποία θα χρησιμοποιείται από τους writers των παιχνιδιών της, για να κάνει τη ζωή τους ευκολότερη. Η AI θα μπορεί να παράγει τα πρώτα προσχέδια για απλούς διαλόγους NPCs, όπως τις φράσεις που ακούει ο παίκτης να λένε όσο εξερευνά έναν ανοιχτό κόσμο. Φυσικά, σε επόμενο στάδιο οι writers της εκάστοτε ομάδας ανάπτυξης θα αναλαμβάνουν να διορθώσουν και να βελτιώσουν τους διαλόγους.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση και το βίντεο που τη συνόδευσε:

Παρουσιάζουμε το Ubisoft Ghostwriter, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε εσωτερικά και έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους σεναριογράφους μας, δημιουργώντας το πρώτο draft για τα επιφωνήματα των NPCs- τις φράσεις ή τους ήχους που κάνουν οι NPCs όταν οι παίκτες αλληλεπιδρούν με τον κόσμο του παιχνιδιού.

Αυτό το εργαλείο κατασκευάστηκε χέρι-χέρι με τους σεναριογράφους μας για πιο ρεαλιστικές NPC αλληλεπιδράσεις, δημιουργώντας παραλλαγές για ορισμένους διαλόγους. Δείτε πώς οι ομάδες μας θα χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να χειριστούν επαναλαμβανόμενες εργασίες και για να απελευθερώσουν χρόνο που θα μπορούν να αφιερώσουν σε άλλα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού.

Για την ιστορία, μετά την επίσημη ανακοίνωση, πολλοί developers παιχνιδιών αντέδρασαν αρνητικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του δημιουργού του God of War (2018), Cory Barlog.