Κόντρα Xbox – PlayStation: «Η Sony μπορεί να φτιάξει δικό της ανταγωνιστή για το COD σε δέκα χρόνια»

Νέες δηλώσεις από τη Microsoft
22 Μαρτίου 2023 11:08
Κόντρα Xbox – PlayStation: «Η Sony μπορεί να φτιάξει δικό της ανταγωνιστή για το COD σε δέκα χρόνια»

Οι νομικές διαδικασίες για την πολύκροτη εξαγορά της Activision Blizzard συνεχίζονται και έτσι μόλις ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας η απάντηση της Microsoft στην βρετανική αρχή CMA, σχετικά με μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν για να επιτραπεί η εξαγορά. Στο πλαίσιο αυτό, ο αμερικανικός κολοσσός έκανε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Αναλυτικότερα, η εταιρία ισχυρίζεται ότι το συμβόλαιο 10 χρόνων που προτείνει στο PlayStation, δίνει αρκετό χρόνο στη Sony για να ετοιμάσει τον δικό της ανταγωνιστή για το Call of Duty. Η Microsoft, που έχει υπογράψει ήδη αντίστοιχα συμβόλαια με την Nintendo και την NVIDIA, αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Sony μπορεί να φτιάξει το δικό της παιχνίδι που θα ανταγωνίζεται το Call of Duty, μιας και είναι ένας από τους κορυφαίους εκδότες στη gaming βιομηχανία.

Αναλυτικότερα, το έγγραφο που ήρθε στην επιφάνεια (και το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ), τονίζει:

Η Microsoft θεωρεί ότι μια περίοδος 10 ετών είναι επαρκής για τη Sony, ως κορυφαίος εκδότης και πλατφόρμα στην αγορά των κονσολών, ώστε να αναπτύξει εναλλακτικές για το Call of Duty. Η 10ετής περίοδος θα καλύπτει μάλιστα και την επόμενη γενιά κονσολών. Επιπλέον, το πρακτικό αποτέλεσμα αυτού του διορθωτικού μέτρου θα υπερβεί την περίοδο των 10 ετών, δεδομένου ότι τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν μέχρι και το τελευταίο έτος του μέτρου θα μπορούν να συνεχίσουν να παίζονται για όλη τη διάρκεια ζωής της εν λόγω κονσόλας (και πέραν αυτής, με backwards compatibility).

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι μετά το πέρας της δεκαετίας η Microsoft σκοπεύει όντως να κάνει αποκλειστικό το Call of Duty, όπως θα μπορούσε εύκολα να εικάσει κάποιος διαβάζοντας την παραπάνω τοποθέτηση. Για το λόγο αυτό, το νομικό έγγραφο ξεκαθαρίζει αμέσως μετά:

Το CoD είναι ένα franchise που έχει ήδη συμπληρώσει σχεδόν 20 χρόνια. Η Microsoft θα πρέπει να εξασφαλίσει την ευρύτερη δυνατή διανομή του και θα έχει σημαντικά κίνητρα για να το κρατήσει στο PlayStation. Η Microsoft θεωρεί ότι έχοντας διατηρήσει το CoD στο PlayStation και έχοντας αυξήσει τη βάση των παικτών του στις κονσόλες της Nintendo, στο GeForce Now και σε άλλες cloud gaming πλατφόρμες για μια δεκαετία, δεν θα έχει κανένα κίνητρο, ή και δυνατότητα, να κάνει το CoD αποκλειστικό.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι η CMA θα πρέπει να δώσει την τελική της απάντηση για το deal μέχρι τις 26 Απριλίου. Παράλληλα, μετά και την τελευταία καθυστέρηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της στις 22 Μαΐου.