Το Netflix θέλει να φέρει παιχνίδια και στην τηλεόραση και να χτυπήσει το Xbox Game Pass

Ετοιμάζει ήδη cloud gaming υπηρεσία
20 Μαρτίου 2023 16:55
Το Netflix θέλει να φέρει παιχνίδια και στην τηλεόραση και να χτυπήσει το Xbox Game Pass

Αυτή τη στιγμή, πέρα από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, το Netflix προσφέρει στους συνδρομητές του και gaming εμπειρίες. Συγκεκριμένα, οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούν να δουν τη λίστα με τα παιχνίδια που υπάρχουν στη συνδρομή μέσα από την mobile εφαρμογή της πλατφόρμας, μόνο που πριν την εκκίνηση κάποιου παιχνιδιού είναι απαραίτητο αυτό να κατέβει ξεχωριστά από το App Store ή το Google Play.

Προφανώς αυτή η υλοποίηση δεν είναι και η πιο βολική, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα μόλις ένα πολύ μικρό ποσοστό της κατά τα άλλα τεράστιας βάσης χρηστών του Netflix, να εκμεταλλεύεται το προνόμιο. Τώρα, η VP of external games της εταιρίας, Leanne Loombe, επιβεβαίωσε πως το Netflix ετοιμάζει τη δική του cloud gaming υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι όπως ισχύει και με το Xbox Cloud Gaming του Xbox Game Pass, οι συνδρομητές θα μπορούν με ένα κλικ να ξεκινάνε και να απολαμβάνουν οποιοδήποτε παιχνίδι, αφού αυτό δε θα τρέχει τοπικά, αλλά στους servers της εταιρίας.

Είμαστε πολύ νωρίς όσον αφορά αυτή τη πτυχή του ταξιδιού μας. Πιστεύουμε ότι το cloud gaming θα μας επιτρέψει να παρέχουμε εύκολη πρόσβαση σε παιχνίδια σε οποιαδήποτε οθόνη, χωρίς τριβές και θα βοηθήσει την προσβασιμότητα στις εμπειρίες παιχνιδιών.

Ωστόσο, το υψηλόβαθμο στέλεχος προειδοποίησε ότι το Netflix είναι πολύ προσεκτικό με το όλο εγχείρημα και έτσι ο τρόπος που λειτουργούν αυτή τη στιγμή τα παιχνίδια στην υπηρεσία δε θα αλλάξει για αρκετό καιρό.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, θέλουμε τα παιχνίδια του Netflix να μπορούν να αναπαραχθούν σε κάθε συσκευή Netflix που έχετε. Το πώς θα συνδυαστούν τα mobile app stores  και το game streaming είναι κάτι που συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε και να σχεδιάζουμε.

Για την ιστορία, το Netflix ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσθέσει σχεδόν 40 ακόμα παιχνίδια στη βιβλιοθήκη του φέτος. Περισσότερα σχετικά με τα σχέδιά του μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.