PS5: Τεράστια αύξηση των πωλήσεων μέσα στο Φεβρουάριο του 2023

Στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου
07 Μαρτίου 2023 17:53
PS5: Τεράστια αύξηση των πωλήσεων μέσα στο Φεβρουάριο του 2023

Όπως φαίνεται, το βελτιωμένο στοκ του PS5 οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων της κονσόλας μέσα στο 2023, σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αναλυτικότερα, το Gamesindustry.biz μεταφέρει πως γενικότερα οι πωλήσεις κονσολών μέσα στο Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 65% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και κατά 14% σε σχέση με τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Η εταιρία στατιστικών GfK μεταφέρει πως συνολικά 143,000 νέες κονσόλες αγοράστηκαν μέσα στον Φεβρουάριο από του βρετανούς καταναλωτές.

Για την εντυπωσιακή αυτή αύξηση ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το PS5. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του next-gen συστήματος της Sony ήταν κατά 316% αυξημένες σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2022 και κατά 27% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023. Η μεγάλη διαφορά είναι πως φέτος δεν υπάρχουν προβλήματα διαθεσιμότητας, σε αντίθεση με το ξεκίνημα της περσινής χρονιάς που ακόμη οι καταναλωτές δε μπορούσαν να προμηθευτούν εύκολα το σύστημα.

Αύξηση κατέγραψαν και οι πωλήσεις των Xbox Series X και Xbox Series S στη Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένα, το οικοσύστημα της Microsoft πούλησε 15% περισσότερο το Φεβρουάριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παρόλα αυτά, οι συνολικές πωλήσεις για το 2023 είναι κατά 5.3% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.

Δυστυχώς η χρονιά δεν ξεκίνησε το ίδιο καλά και για το Nintendo Switch. Οι πωλήσεις του τον Φεβρουάριο είναι μειωμένες κατά 15% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και κατά 29% σε σχέση με πέρυσι. Βέβαια, το Switch πλησιάζει πλέον τον έκτο χρόνο του, οπότε μια επιβράδυνση των πωλήσεων δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη, ειδικά αν αναλογιστούμε πως πέρυσι στις αρχές του χρόνου είχε καταφθάσει και το Pokémon Legends: Arceus. Μένει να δούμε ποια θα είναι η πορεία του υβριδικού συστήματος και μέσα στους επόμενους μήνες, αφού ο ιαπωνικός κολοσσός έχει μερικούς άσσους στο μανίκι του, με το άκρως αναμενόμενο The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom και την Super Mario Bros. ταινία.

Για την ιστορία, πρόσφατα μιλήσαμε με το PlayStation σχετικά με τα θέματα του στοκ που αντιμετώπιζε το PS5 τα δύο πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του, ρωτώντας αν υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε ξανά αντίστοιχες ελλείψεις στα ελληνικά καταστήματα στο μέλλον. Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση της εταιρίας πατώντας εδώ.