Cities: Skylines 2 | Σχεδόν μια δεκαετία μετά το sequel έρχεται και επίσημα!

Καταφθάνει φέτος σε PC και κονσόλες
07 Μαρτίου 2023 16:58
Cities: Skylines 2 | Σχεδόν μια δεκαετία μετά το sequel έρχεται και επίσημα!

Πιστή στην υπόσχεση της, η Paradox Interactive πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Xbox το Paradox Announcement Show 2023, το οποίο φιλοξένησε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Μια από αυτές αφορά το Cities: Skylines, ένα παιχνίδι που πρωτοκυκλοφόρησε πριν από οκτώ χρόνια και λατρεύτηκε από τους fans του city-building genre.

Αναλυτικότερα, η publishing εταιρία σε συνεργασία με την ομάδα ανάπτυξης Colossal Order ανακοίνωσαν το sequel, το οποίο θα ονομάζεται Cities: Skylines II. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, πρόκειται για το πιο ρεαλιστικό city simulation παιχνίδι που έχει δημιουργηθεί ποτέ και το οποίο θα επιτρέπει στους παίκτες να φτιάξουν ό,τι είδους πόλη ονειρεύονται. Ξεκινώντας από ένα ταπεινό χωριό, θα μπορούν να εξελίξουν τη δημιουργία τους σε μια τεράστια μεγαλούπολη που είναι γεμάτη ζωή και εντυπωσιακά κτήρια.

Το παιχνίδι έχει δημιουργηθεί λαμβάνοντάς υπόψη το feedback των βετεράνων, όντας συγχρόνως και φιλόξενο για νέους παίκτες. Μεταξύ άλλων θα διαθέτει προηγμένους simulation μηχανισμούς, καλύπτοντας κάθε φάσμα, από την οικονομία μέχρι το σύστημα μεταφορών εντός της πόλης.

Μιλώντας σχετικά με το project, η Mariina Hallikainen, επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης Colossal Order, τόνισε:

Το Cities: Skylines έθεσε τον πήχη για τα παιχνίδια κατασκευής πόλεων όταν κυκλοφόρησε πριν από οκτώ χρόνια και είμαστε απίστευτα περήφανοι για το αντίκτυπό που είχε. Δημιουργήσαμε μια ακμάζουσα κοινότητα γύρω από αυτό και μάθαμε σε πολλούς για πρώτη φορά το είδος. Τώρα, με την πολυετή εμπειρία που αποκτήσαμε, κάνουμε ένα νέο βήμα προς τα εμπρός στο είδος των παιχνιδιών κατασκευής πόλεων, ξανά, για την κοινότητά μας και τους νέους παίκτες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση.

Το Cities: Skylines II αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2023 για PS5, Xbox Series X, Xbox Series S και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.