ΦΗΜΗ: Το Counter-Strike 2 είναι σχεδόν έτοιμο και ίσως ανακοινωθεί μέσα στο Μάρτιο

Αποκαλύφθηκε κατά λάθος από την...Nvidia!
06 Μαρτίου 2023 09:02
ΦΗΜΗ: Το Counter-Strike 2 είναι σχεδόν έτοιμο και ίσως ανακοινωθεί μέσα στο Μάρτιο

Τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου μια νέα φήμη που θέλει τη Valve να επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη για τους λάτρεις του Counter-Strike. Συγκεκριμένα, μια ολοκαίνουργια έκδοση του Counter-Strike: Global Offensive, που ενδεχομένως θα ονομάζεται Counter-Strike 2, φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όλα οι εικασίες ξεκίνησαν έπειτα από την κυκλοφορία των πιο πρόσφατων drivers της Nvidia για τις κάρτες γραφικών της. Όπως εντόπισαν οι παρατηρητικοί χρήστες των social media, ο νέος driver φέρνει υποστήριξη για τα δύο νέα εκτελέσιμα αρχεία ‘cs2’ και ‘csgo2’, τα οποία έχουν ονομασία ‘Counter-Strike 2’. Η ανακάλυψη αυτή, σε συνδυασμό με την ξαφνική αλλαγή του banner του επίσημου λογαριασμού του franchise στα τέλη του Φεβρουαρίου, έκανε τις εικασίες της κοινότητας να φουντώσουν για τα καλά.

Έπειτα, λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει ο ανεξάρτητος ρεπόρτερ Richard Lewis, ο οποίος μέσα από μια δημοσίευση στο Substack αποκάλυψε ότι πράγματι το "Counter-Strike 2" είναι αληθινό και μάλιστα η κυκλοφορία του αναμένεται να πραγματοποιηθεί πάρα πολύ σύντομα. Το ρεπορτάζ του που επικαλείται ανώνυμες πηγές αναφέρει χαρακτηριστικά:

Πηγές με γνώση της ανάπτυξης του παιχνιδιού μας είπαν ότι όντως υπάρχει μια νέα έκδοση του Counter-Strike: Global Offensive που έρχεται και πάνω στην οποία η Valve εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό. Η νέα έκδοση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κυκλοφορήσει με τον ‘working’ τίτλο Counter-Strike 2 και η προσωρινή ημερομηνία κυκλοφορίας της beta είναι μέσα στον Μάρτιο.

Ο Lewis τονίζει ότι η νέα έκδοση του Counter-Strike κάνει χρήση της πιο σύγχρονης Source 2 μηχανής γραφικών της Valve, φέρνοντας πληθώρα βελτιώσεων. Για παράδειγμα, πλέον οι επίσημοι servers θα έχουν 128 tick rate, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι αντίστοιχοι του Valorant, του ανταγωνιστικού τίτλου της Riot. Παράλληλα, και το match-making σύστημα θα είναι πολύ βελτιωμένο.

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν το Counter-Strike 2 θα αντικαταστήσει εντελώς το Counter-Strike: Global Offensive ή αν θα συνυπάρξει μαζί του για κάποιο καιρό. Ο ρεπόρτερ επισημαίνει ότι η Valve μπορεί να κυκλοφορήσει τη νέα έκδοση με τον ίδιο τρόπο που διαχειρίστηκε και τη μεταφορά του DOTA 2 στην Source 2 μηχανή γραφικών. Συγκεκριμένα, η εταιρία είχε κυκλοφορήσει τότε το Dota 2 Reborn, το οποίο έτρεχε παράλληλα με το αρχικό παιχνίδι, μέχρι που έγινε εν τέλει μια συγχώνευση, κάνοντας τη νέα έκδοση τη βασική.

Φυσικά, για την ώρα τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει επιβεβαιωθεί, οπότε σας προτείνουμε να λάβετε υπόψη τις πληροφορίες με επιφύλαξη.