Σαρώνει το Wo Long: Fallen Dynasty – Το πιο επιτυχημένο PC ντεμπούτο στην ιστορία της Team Ninja

Ωστόσο η κοινότητα έχει παράπονα
04 Μαρτίου 2023 18:47
Σαρώνει το Wo Long: Fallen Dynasty – Το πιο επιτυχημένο PC ντεμπούτο στην ιστορία της Team Ninja

Χθες, Παρασκευή 3 Μαρτίου, το Wo Long: Fallen Dynasty κυκλοφόρησε για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC και χρειάστηκε μόλις μερικές ώρες για να σπάσει ρεκόρ. Συγκεκριμένα, ο souls-like τίτλος που είναι διαθέσιμος και μέσα από τη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass, κατάφερε το πιο επιτυχημένο PC ντεμπούτο στην ιστορία της Team Ninja και της εκδότριας εταιρίας Koei Tecmo.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, λίγες ώρες μετά τη διάθεση του παιχνιδιού, πάνω από 75 χιλιάδες παίκτες ρίχτηκαν ταυτόχρονα στον κόσμο του μέσα από την πλατφόρμα του Steam. Συγκεκριμένα, το ρεκόρ ήταν οι 75,906 ταυτόχρονοι παίκτες, ξεπερνώντας κατά πολύ το μέγιστο των 41,325 που είχε καταφέρει το Nioh 2 – The Complete Edition.

Βέβαια, παρά τον τεράστιο αριθμό των παικτών, υπάρχουν και αρκετά παράπονα από την PC κοινότητα για τη μεταφορά του παιχνιδιού στην πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, ο τίτλος έχει αυτή τη στιγμή ‘Mostly Negative’ βαθμολογία στο Steam, έπειτα από 2.500 user reviews. Οι περισσότεροι παίκτες διαμαρτύρονται για θέματα τεχνικής φύσεως, όπως stuttering, χαμηλή απόδοση σε ικανό hardware και ξαφνικά ασπρίσματα της οθόνης. Συγχρόνως, φαίνεται ότι υπάρχουν θέματα και με το χειρισμό, αφού η κίνηση του ποντικιού δεν είναι ιδιαίτερα ομαλή, ενώ κάποιοι παραπονιούνται και για το layout στο πληκτρολόγιο. Τέλος, από τον τεχνικό τομέα λείπει και το DLSS που θα έρθει εν τέλει με μελλοντικό patch, παρόλο που ήταν ένα χαρακτηριστικό που είχε διαφημιστεί πριν την κυκλοφορία του τίτλου.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το Wo Long: Fallen Dynasty  έρχεται από από τον Fumihiko Yasuda, τον παραγωγό του Nioh και τον Masaaki Yamagiwa, τον παραγωγό του Bloodborne. Το παιχνίδι αφηγείται τη δραματική, γεμάτη δράση ιστορία ενός στρατιώτη της πολιτοφυλακής που αγωνίζεται να επιβιώσει σε μια σκοτεινή φανταστική εκδοχή του Three Kingdoms. Τα υπερφυσικά στοιχεία σε συνδυασμό με την ξιφομαχία κινέζικου στιλ είναι μερικά μόνο από τα δυνατά σημεία του νέου RPG δράσης της Team NINJA.