PS2 vs PS5: Δείτε τη διαφορά δεκαετιών με συγκριτικά βίντεο για το Resident Evil 4

Προ των πυλών η κυκλοφορία του τίτλου
04 Μαρτίου 2023 01:01
PS2 vs PS5: Δείτε τη διαφορά δεκαετιών με συγκριτικά βίντεο για το Resident Evil 4

Το Resident Evil 4 πρωτοκυκλοφόρησε στην Ευρώπη το Μάρτιο του 2005 για το GameCube της Nintendo, καταφθάνοντας το Νοέμβριο του ίδιου έτους και στο PlayStation 2. Τώρα, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, η θρυλική περιπέτεια του Leon S. Kennedy θα επιστρέψει άκρως αναβαθμισμένη, μέσα από ένα ολοκληρωτικό re-imagining στο στυλ που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η Capcom.

Το άκρως αναμενόμενο remake, λοιπόν, αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για συγκρίσεις, δείχνοντας πόσο έχει εξελιχθεί το gameplay από τότε, καθώς φυσικά και ο τεχνικός τομέας που έχει κάνει τεράστια άλματα χάρη στην πολλαπλάσια επεξεργαστική ισχύ. Ακριβώς αυτή τη σύγκριση αποφάσισε να κάνει το κανάλι PlayStation Access, το οποίο μέσα από το νέο του βίντεο δείχνει τη διαφορά στα γραφικά, αλλά και μερικές αναπάντεχες αλλαγές που έχουν γίνει στον χάρτη του παιχνιδιού από την έκδοση του PS2 σε αυτή του PS5.

Παράλληλα, στα φώτα της δημοσιότητας δόθηκε και ένα αντίστοιχο βίντεο από το γνωστό YouTube κανάλι ElAnalistaDeBits, το οποίο ειδικεύεται σε τέτοιες συγκρίσεις και ομοίως αντιπαρέβαλε το αρχικό Resident Evil 4 με το remake, χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα πλάνα της Capcom. Και τα δύο βίντεο ακολουθούν παρακάτω.

Για την ιστορία, οι developers της Capcom έχουν δηλώσει πως θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητα του αρχικού παιχνιδιού, αλλά συγχρόνως να το φέρουν στο σήμερα πιο εκσυγχρονισμένο. Μεταξύ άλλων θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα διατηρεί το “αίσθημα του φόβου και της μοναξιάς”, όπως στο πρώτο παιχνίδι, και να συνεχίσει να περιλαμβάνει συναρπαστικές μάχες. Ο εμβληματικός merchant θα υπάρχει κανονικά στο παιχνίδι (με διαφορετική φωνή), από τον οποίο θα μπορείτε να κάνετε trade διαμάντια, να αγοράζετε αντικείμενα και να αναβαθμίζετε τα όπλα σας. Παράλληλα με αυτό γνωρίζουμε ότι επιστρέφει κανονικά και η βαλίτσα, όπως ακριβώς ήταν παλιά.

Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρία έχει επιμεληθεί και αρκετές αλλαγές, αφού θα υπάρχουν πολλοί νέοι εχθροί, ένα νέο όπλο (το Crossbow), ενώ για παράδειγμα τα QTEs έχουν αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου.

Το Resident Evil 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου 2023 για τα PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S και PC. Αξίζει να αναφερθεί πως το remake, πέρα από τεχνικά αναβαθμισμένο, θα είναι και εμπλουτισμένο με νέο περιεχόμενο ειδικά σχεδιασμένο για το PlayStation VR 2 της Sony.