Η Game Freak θέλει να ασχοληθεί με νέα παιχνίδια εκτός από τα Pokémon

Και ήδη ετοιμάζει μερικά πολύ σημαντικά projects
15 Φεβρουαρίου 2023 11:24
Η Game Freak θέλει να ασχοληθεί με νέα παιχνίδια εκτός από τα Pokémon

H Game Freak είναι η θρυλική ομάδα ανάπτυξης των Pokémon παιχνιδιών, η οποία ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια με αυτό το franchise. Ωστόσο, μέσα από νέες δηλώσεις του director, Masao Taya, μαθαίνουμε ότι η εταιρία θέλει να ασχοληθεί και με άλλα παιχνίδια, εκτός από… «τα γνωστά».

Ο Taya, ο οποίος είναι ο director του Pocket Card Jockey: Ride On!, μίλησε στο Axios και μεταξύ άλλων είπε ότι είναι πολύ σημαντικό για το στούντιο να συνεχίσει να δημιουργεί και άλλα παιχνίδια, που δε θα βασίζονται στα Pokémon.

Μάλιστα, φαίνεται ότι η πολυπλοκότητα των διάφορων εκδόσεων των Pokémon είναι δύσκολη για την Game Freak, ιδιαίτερα αν δεν έχει κάποια εξωτερική ομάδα να τη βοηθάει.

Τα τελευταία χρόνια, οι πόροι που απαιτούνται για την ανάπτυξη παιχνιδιών έχουν αυξηθεί, έτσι το Development Department One δοκιμάζει ένα στιλ ανάπτυξης, με το οποίο θα συνεργάζεται και με εξωτερικά στούντιο. Για παράδειγμα, για τη μεταφορά του “Ride One!” στο Apple Arcade, συνεργαστήκαμε με την Infiniteloop Co. και την Pixyda.

Ο Taya είπε, λοιπόν, ότι η Game Freak θέλει να ασχοληθεί και με νέους τίτλους, αλλά δεν αποκάλυψε περισσότερα.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν τώρα επειδή το Pocket Card Jockey: Ride On! του Nintendo 3DS κυκλοφόρησε πρόσφατα σε iOS και αργότερα θα καταφθάσει και σε Android συσκευές.