AI streamer κάνει react περιεχόμενο στο Twitch και γίνεται viral! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα είναι η νέα τάση στα livestreams του Twitch;
03 Φεβρουαρίου 2023 15:34
AI streamer κάνει react περιεχόμενο στο Twitch και γίνεται viral! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο γνωστός ρεπόρτερ και influencer, Jake Lucky αναδεικνύει ένα από τα νεότερα θέματα που γίνονται trend τον τελευταίο καιρό στον χώρο του Twitch και λέγεται "AI streamers". 

Η πιο γνωστή streamer-τεχνητή νοημοσύνη λέγεται Neuro-sama, έχει μια τυπική εμφάνιση μιας γυναίκας από anime και κάνει livestreams στο κανάλι Vedal987, ο οποίος είναι και ο δημιουργός της. To κανάλι αριθμεί μέχρι στιγμής πάνω από 135.000 followers στο Twitch. 

Τώρα, η εν λόγω AI streamer βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο καθώς δοκίμασε να κάνει react περιεχόμενο, όπου αντιδράει και σχολιάζει περιεχόμενο τρίτων και το έκανε με μεγάλη επιτυχία, σημειώνοντας πάνω από 5.000 θεατές στο πιο πρόσφατο livestream της. 

Φυσικά συζητιέται έντονα και έχει διχάσει την Just Chatting κατηγορία των streamers του Twitch, καθώς κάποιοι επισημαίνουν ότι η εν λόγω AI streamer έχει τη δυνατότητα να αλληλοεπιδρά με το chat ταυτόχρονα με τις αντιδράσεις της -κάτι το οποίο επιτεύχθηκε με την εκπαίδευση του αλγορίθμου της. 

Δείτε το βίντεο: 

Το εν λόγω βίντεο έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες με πάνω από 1.4 εκατομμύρια προβολές στο Twitter. Όλες οι αντιδράσεις της όμως δεν είναι τέλειες και υπάρχουν ατοπήματα. Η Neuro-sama αντέδρασε σε μερικά βίντεο, όπως ένα με κάτι ρομπότ που τραγουδούσαν κάτι στίχους με τα θετικά της εξαφάνισης του ανθρώπινου είδους, με το σχόλιό της να είναι "Όντως, βγάζει εντελώς νόημα".

Αυτό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο chat εκείνη την ώρα, ενώ άλλοι αστειεύτηκαν με το ότι πρόκειται για την αρχή του singularity και πως η ΑΙ θα χτίσει μια περιφρόνηση απέναντι στους ανθρώπους, κάτι που θα οδηγήσει στο τέλος της ανθρωπότητας. 

O Lucky από την πλευρά του σχολιάζει το εν λόγω γεγονός λέγοντας: "Από τη μία μισώ αυτή την κατηγορία. Από την άλλη, βγάζει νόημα αν σκεφτείτε ότι κι άλλοι streamers παράγουν τέτοιου είδους περιεχόμενο. Φανταστείτε όμως να δουλεύεις όλη του την καριέρα για να πιάσεις ένα κοινό και μια ΑΙ να το κάνει μέσα σε 2 μήνες. Κάτι τέτοια είναι που με τρελαίνουν.

Επίσης δήλωσε ότι: Ο ιδιοκτήτης (του καναλιού) δεν μοιράστηκε τα οικονομικά στοιχεί σχετικά για το πόσα χρήματα του έχει αποφέρει η ΑΙ, αλλά το να αυξάνεις το κοινό σου κατά 50% κάθε μήνα, αντιστοιχεί πολλαπλάσια CCVs, οπότε φαντάζεστε ότι πρόκειται για ένα αρκετά σημαντικό ποσό.