PS5: Νέο ρεκόρ πωλήσεων – Κατάφερε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του

Η Sony αποκάλυψε τα πιο πρόσφατα στατιστικά
02 Φεβρουαρίου 2023 12:21
PS5: Νέο ρεκόρ πωλήσεων – Κατάφερε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του

Και επίσημα το PlayStation 5 κατάφερε να σπάσει ξανά το ατομικό του ρεκόρ, αφού η περίοδος μεταξύ του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου του 2022 ήταν το πιο επιτυχημένο τρίμηνο της κονσόλας από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το 2020.

Αναλυτικότερα, η Sony μόλις αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα, κάνοντας γνωστό ότι μέσα στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου πούλησε 7.1 εκατομμύρια PS5 κονσόλες. Πλέον η διαθεσιμότητα της κονσόλας έχει βελτιωθεί δραματικά, με την εταιρία να ανακοινώνει πως είναι πολύ πιο εύκολο να τη βρουν οι καταναλωτές στα ράφια των καταστημάτων. Συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, οι πωλήσεις της κονσόλα αυξήθηκαν δραματικά κατά 83%. Κάπως έτσι, οι συνολικές πωλήσεις του PlayStation 5 έχουν ξεπεράσει πλέον τα 32 εκατομμύρια.

Μέσα στα τρία πρώτα τρίμηνα του οικονομικού έτους 2022, η Sony είχε στείλει στα καταστήματα 12.8 εκατομμύρια κονσόλες. Ο στόχος της για όλο το έτος είναι τα 18 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία θα χρειαστεί να εφοδιάσει τα καταστήματα με άλλα 5.2 εκατομμύρια PS5 μέχρι το τέλος του Μαρτίου για να πιάσει το φιλόδοξο στόχο της.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι το PS5, παρόλο που είχε κάνει καλύτερο ντεμπούτο, πλέον βρίσκεται πίσω από το PS4. Στην αντίστοιχη χρονική περίοδο του κύκλου ζωής του, το PS4 είχε ξεπεράσει τις 38 εκατομμύρια πωλήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι το PS5 είναι 6 εκατομμύρια πίσω. Αυτό δείχνει πόσο δραματικά ήταν τα θέματα με το στοκ, αφού η ζήτηση βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Συνολικά, το Game & Network Services τμήμα της Sony ανακοίνωσε έσοδα ύψους 1246,5 δισεκατομμυρίων γιεν (8,79 δισεκατομμύρια δολάρια) για το εν λόγω τρίμηνο. Έχουμε να κάνουμε με αύξηση 53% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και με το καλύτερο τρίμηνο όλων των εποχών για το PlayStation, όσον αφορά τα έσοδα σε γιεν. Τα λειτουργικά κέρδη ήταν επίσης αυξημένα κατά 25% σε σχέση με πέρυσι.

Κλείνοντας, μετά από δύο συνεχόμενα τρίμηνα πτώσης, οι αριθμοί των συνδρομητών του PlayStation Plus και των μηνιαία ενεργών χρηστών (MAUs) του PlayStation Network αυξήθηκαν. Πλέον ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών του PlayStation Plus αγγίζει τα 46,4 εκατομμύρια.