PlayStation Plus: Σύντομα θα αποσυρθεί το Collection του PS5

Τελευταία ευκαιρία για να εξαργυρώσετε τα παιχνίδια του
02 Φεβρουαρίου 2023 08:12
PlayStation Plus: Σύντομα θα αποσυρθεί το Collection του PS5

Όταν το PS5 είχε κάνει αρχικά το ντεμπούτο του πριν δύο χρόνια και η συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus δεν είχε ακόμη τις Extra και Premium βαθμίδες, η Sony είχε εισάγει ένα νέο προνόμιο για να δελεάσει τους κατόχους της next-gen κονσόλας να εγγραφούν.

Ο λόγος γίνεται για το PlayStation Plus Collection, το οποίο σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. Συγκεκριμένα, μαζί με την αποκάλυψη των νέων τίτλων της υπηρεσία για το Φεβρουάριο, η Sony ανακοίνωσε ότι προσεχώς το προνόμιο θα σταματήσει να προσφέρεται. Ειδικότερα, οι κάτοχοι PS5 κονσολών που είναι συνδρομητές της υπηρεσίας θα έχουν μέχρι τις 9 Μαΐου για να κατεβάσουν τα παιχνίδια της συλλογής. Εφόσον τα προλάβουν, αυτά θα παραμείνουν στην ψηφιακή τους βιβλιοθήκη και θα είναι προσβάσιμα όσο έχουν ενεργή συνδρομή, ακόμη και μετά την κατάργηση.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το PlayStation Plus Collection είναι ένα πρόσθετο προνόμιο για τους συνδρομητές όλων των βαθμίδων του PS Plus που είναι κάτοχοι PS5 κονσόλας. Συγκεκριμένα, επιτρέπει την εξαργύρωση και την πρόσβαση σε μια επιλεγμένη λίστα από λατρεμένους τίτλους του PS4 που καθόρισαν τη γενιά, όπως τα Bloodborne, God of War, Fallout 4, Mortal Kombat, Uncharted 4, Ratchet and Clank, Days Gone, Until Dawn, Monster Hunter: World κ.α. Συνολικά έχουμε 19 παιχνίδια (μιας και το Persona 5 αφαιρέθηκε πριν κάποιους μήνες), τα οποία κατεβαίνουν τοπικά στην κονσόλα και δεν υπάρχει κάποιος χρονικός ή άλλος περιορισμός, εφόσον έχετε ενεργή συνδρομή.