Το Call of Duty Warzone 2 έχει χάσει πάρα πολλούς παίκτες

Περισσότερους απ’ ότι περίμενε η Activision
16 Ιανουαρίου 2023 15:51
Το Call of Duty Warzone 2 έχει χάσει πάρα πολλούς παίκτες

Σύμφωνα με το CharlieIntel, το γνωστό μέσο ενημέρωσης και social media προφίλ που ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν το Call of Duty franchise, το Warzone 2 έχει χάσει πάρα πολλούς παίκτες και μάλιστα πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενε η Activision.

Αν και τα γενικότερα νούμερα για το battle royale δεν είναι δημόσια, πράγματι μια ματιά στα στατιστικά του Steam επιβεβαιώνει την πτώση. Συγκεκριμένα, όταν το παιχνίδι είχε πρωτοκυκλοφορήσει, συγκέντρωνε κατά μέσο όρο πάνω από 400 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες. Το peak για την Steam έκδοση ήταν οι 491,670 ταυτόχρονοι παίκτες στις 10 Νοεμβρίου του 2022. Πλέον, το νούμερο αυτό έχει μειωθεί σχεδόν στο 1/4, με την Steam έκδοση να έχει ημερησίως περίπου 120,000 ταυτόχρονους παίκτες.

Μιλώντας σχετικά με την πτώση, το CharlieIntel επισήμανε:

Ακούσαμε από πολλούς ανθρώπους ότι ο αριθμός των παικτών του Warzone 2 μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια των διακοπών. Σε αυτό το σημείο δεν είναι ακόμη σαφές τι ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά για το τι πρόκειται να αλλάξει.

Φυσικά, δεν είναι παράξενο ένα multiplayer παιχνίδι να χάνει κάποιους παίκτες με την πάροδο του χρόνου και ειδικά μήνες μετά την κυκλοφορία του. Ωστόσο, φαίνεται πως στην περίπτωση του Warzone 2.0 αυτή η πρώτη έγινε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Ενδεχομένως για αυτό να ευθύνεται ο νέος χάρτης που ίσως πολλοί παίκτες να μη συμπαθούν όσον τον Verdansk. Από την άλλη, υπάρχουν και αρκετά παράπονα για χαρακτηριστικά που λείπουν από το Warzone 2.0 ενώ υπήρχαν στην προηγούμενη έκδοση, οπότε ίσως και αυτός να είναι ένας παράγοντας.