Τα παιχνίδια που πούλησαν περισσότερο το 2022

Στην αμερικανική αγορά
16 Ιανουαρίου 2023 12:34
Τα παιχνίδια που πούλησαν περισσότερο το 2022

Το NPD Group, η αμερικανική εταιρία έρευνας αγοράς που εστιάζει στη gaming αγορά των ΗΠΑ, μόλις έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας τα στατιστικά της στοιχεία για το 2022. Έτσι, μεταξύ άλλων μάθαμε ποια ήταν τα παιχνίδια που προτίμησαν οι περισσότεροι gamers μέσα στη χρονιά που πέρασε.

Στην πρώτη θέση για την αμερικανική αγορά βρέθηκε το Call of Duty: Modern Warfare II, το οποίο μετά τη νωχελική πορεία του Vanguard την προηγούμενη χρονιά, κατάφερε να κερδίσει τους παίκτες. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε το Elden Ring, το οποίο αν και νέο IP και μάλιστα παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, τα πήγε περίφημα. Φυσικά, από τη λίστα δε λείπουν και τα αθλητικά, με το Madden NFL 23 να κλείνει την πρώτη τριάδα, το FIFA 23 να καταλήγει έβδομο και το MLB The Show 22 δέκατο.

Μεταξύ των εμπορικότερων παιχνιδιών του 2022 συγκαταλέγονται και διάφορες αποκλειστικότητες του PlayStation 5, με το God of War Ragnarok να δεσπόζει στην τέταρτη θέση και το Horizon Forbidden West να βρίσκεται στην ένατη. Τέλος, οι αμερικανικοί gamers αγκάλιασαν και τις δύο Pokémon κυκλοφορίες, με τα Scarlet/Violet να καταλαμβάνουν την έκτη θέση και το Pokémon Legends: Arceus την όγδοη, χωρίς μάλιστα να λαμβάνονται υπόψη οι ψηφιακές τους πωλήσεις.

Τα 10 παιχνίδια με τις καλύτερες πωλήσεις το 2022 στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών:

  1. Call of Duty: Modern Warfare II
  2. Elden Ring
  3. Madden NFL 23
  4. God of War Ragnarok
  5. Lego Star Wars: The Skywalker Saga
  6. Pokémon Scarlet/Violet*
  7. FIFA 23
  8. Pokémon Legends: Arceus*
  9. Horizon Forbidden West
  10. MLB The Show 22^

^ Δεν περιλαμβάνονται οι ψηφιακές πωλήσεις στα Xbox και Switch
* Δεν περιλαμβάνονται οι ψηφιακές πωλήσεις