Ubisoft: «Οι παίκτες διψούσαν για ένα μικρότερο Assassin’s Creed»

Νέες δηλώσεις από τον director του Mirage
13 Ιανουαρίου 2023 19:11
Ubisoft: «Οι παίκτες διψούσαν για ένα μικρότερο Assassin’s Creed»

Μέσα από μια νέα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο GamesRadar, o creative director του Assassin’s Creed Mirage, Stéphane Boudon, τόνισε πως οι λάτρεις της σειράς ήταν «διψασμένοι» για ένα παιχνίδι μικρότερης κλίμακας.

Συγκεκριμένα, ο Boudon επισήμανε ότι μετά τα Origins, Odyssey και Valhalla που εστίαζαν περισσότερο στους RPG μηχανισμούς, πολλοί παίκτες ήθελαν μια πιο παραδοσιακή Assassin’s Creed εμπειρία. Πράγματι, λοιπόν, το Mirage έρχεται να εκπληρώσει αυτή την επιθυμία, εστιάζοντας ξανά σε βασικούς πυλώνες της σειράς, όπως το stealth. Μάλιστα, η ομάδα ανάπτυξης έχει εστιάσει ιδιαίτερα σε αυτούς τους μηχανισμούς, βελτιώνοντας για παράδειγμα τα throwing knives και τα smoke bombs.

Μιλώντας ειδικότερα για τη διαδικασία δημιουργίας του project, ανέφερε:

Η δημιουργία του Mirage είναι ο συνδυασμός διαφόρων παραγόντων. Φυσικά, ο πρώτος προέρχεται από την κοινότητά μας: Τα Origins, Odyssey και Valhalla είναι όλα σπουδαία παιχνίδια που υπόσχονται ότι θα ζήσετε ένα επικό ταξίδι σε μια ισχυρή φαντασία. Οι κλίμακές τους είναι τέτοιες για να εκπληρώσουν αυτές τις φιλοδοξίες, καθώς όλα υιοθετούν RPG μηχανισμούς.

Ωστόσο, μεταξύ των fans μας, αρχίσαμε να ακούμε την επιθυμία για μια character driven ιστορία, η οποία θα εστιάζει στους βασικούς πυλώνες των πρώτων AC και θα έχει μια πιο οικεία κλίμακα. Αυτό άρεσε και σε εμάς και στους προγραμματιστές και έτσι ήταν η αφετηρία για το project.

Στη συνέχεια, μιλώντας αναλυτικότερα για τους στόχους της ομάδας ανάπτυξης με το Mirage, οdirector τόνισε:

Με την πιο συμπυκνωμένη κλίμακά του και τη ξεκάθαρη εστίαση στον Basim και την ιστορία της ενηλικίωσής του, ο κύριος στόχος μας με το Mirage είναι να παρέχουμε απόλυτο immersion στη Βαγδάτη του 9ου αιώνα και στα βασικά γεγονότα της εποχής για τους Hidden Ones.

Θέλαμε αυτό το παιχνίδι να είναι ένα αυτόνομο και να μπορεί να το απολαύσει ο καθένας.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε ένα φρεσκάρισμα, το Mirage αφηγείται την ιστορία του Basim, ενός πανούργου κλέφτη που αναζητά απαντήσεις και δικαιοσύνη, καθώς περιηγείται στους πολυσύχναστους δρόμους της Βαγδάτης του 9ου αιώνα.

Μέσω μιας μυστηριώδους, αρχαίας οργάνωσης, γνωστής ως οι Hidden Ones, θα γίνει ένας θανατηφόρος Master Assassin και θα αλλάξει τη μοίρα του με τρόπους που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, πρόκειται για μια μικρότερη και πιο narrative-driven εμπειρία σε σχέση με τα πρόσφατα κεφάλαια της σειράς.

Το Assassin’s Creed Mirage αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 για τα Xbox Series X|S, Xbox One, PS5, PS4, PC, Amazon Luna, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο και στη συνδρομητική υπηρεσία Ubisoft+.