Το Silent Hill 2 θα παραμείνει πιστό στο αρχικό παιχνίδι - Νέες Πληροφορίες

Η Bloober Team μιλάει για τον επερχόμενο τίτλο
06 Ιανουαρίου 2023 10:00
Το Silent Hill 2 θα παραμείνει πιστό στο αρχικό παιχνίδι - Νέες Πληροφορίες

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Konami ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το Remake του Silent Hill 2 με υπεύθυνη ομάδα ανάπτυξης την Bloober Team. Ο τίτλος αναμένεται να γίνει διαθέσιμος μέσα στο 2023 και τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. 

Και αυτό διότι το στούντιο που ετοιμάζει το remake του θρυλικού παιχνιδιού είπε ότι οι fans δεν πρέπει να φοβούνται καθόλου, γιατί η ιστορία θα παραμείνει η ίδια. Το μόνο που θα αλλάξει είναι το gameplay και τα γραφικά, έτσι ώστε να στέκεται επάξια το παιχνίδι “στο σήμερα”. 

Μιλώντας στο Dread XP, η chief marketing officer, Anna Jasińska της Bloober Team, δήλωσε τα εξής: 

Επικεντρωνόμαστε να επαναφέρουμε την ξεχωριστή και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του Silent Hill 2. Οι παλιοί fans δεν πρέπει να ανησυχούν ότι μπορεί να χάσουμε το νόημα καθώς “ζωντανεύουμε” ξανά τον τίτλο.

Μένουμε πιστοί στην κλασσική ιστορία του παιχνιδιού, κάνοντας remake το gameplay και τα γραφικά από την αρχή. Αυτός ήταν ο λόγος που μας εμπιστεύτηκε και η Konami άλλωστε. Παραμένουμε πιστοί στον αρχικό τίτλο. Είμαστε αφοσιωμένοι. Παρ΄ όλα αυτά, εφαρμόζουμε κάποιες αλλαγές σε ορισμένους τομείς, όπου τα πράγματα χρειάζονται κάποιο εκσυγχρονισμό λόγω του χρόνου που έχει περάσει.  

Να σας υπενθυμίσουμε ότι το παιχνίδι φτιάχνεται ξανά από την αρχή όπως δήλωσαν οι developers με εξαιρετικά λεπτομερή γραφικά με Unreal Engine 5, νέα voice overs και φρέσκια μουσική, ενώ και ο Masahiro Ito βρίσκεται εδώ με το σχεδιασμό των τεράτων. 

Για την ιστορία, το αρχικό Silent Hill 2 κυκλοφόρησε το 2001 για το PlayStation 2, ενώ αργότερα βρήκε το δρόμο του και στα Xbox και PC. Υπεύθυνη γι’ αυτό το παιχνίδι ήταν η Team Silent, ενώ η ιστορία επικεντρώνεται στον James Sunderland, ο οποίος πήγε στο Silent Hill, αφού έλαβε ένα γράμμα από τη νεκρή σύζυγό του ότι τον περίμενε εκεί. 

Το Silent Hill 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει για το PS5 και το PC, αλλά δε γνωρίζουμε ακόμα την ημερομηνία κυκλοφορίας.