Ken Block: Έφυγε από τη ζωή ο επαγγελματίας οδηγός rally

Σε ηλικία μόλις 55 ετών
03 Ιανουαρίου 2023 08:03
Ken Block: Έφυγε από τη ζωή ο επαγγελματίας οδηγός rally

Ο Ken Block (Κεν Μπλοκ), ο οποίος ήταν θρυλικός επαγγελματίας οδηγός rally έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.

Όπως μεταφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, η κινητήρια δύναμη -όπως τον αποκαλούσαν- της Hoonigan σκοτώθηκε σε δυστύχημα, καθώς έχασε τον έλεγχο του snowmobile του σε μια απότομη πλαγιά, με αποτέλεσμα αυτό να προσγειωθεί πάνω του και να τον καταπλακώσει. Ο Ken Block αφήνει πίσω του την γυναίκα του Lucy και τα τρία παιδιά του.

Ο θρύλος του racing είχε εμφανιστεί και σε πάρα πολλά βιντεοπαιχνίδια, όπως τα Dirt της Codemasters, ήταν οδηγός στο Colin McRae: Dirt 2 μαζί με το εμβληματικό Subaru του, ενώ τον είχαμε δει και στο Need for Speed της EA το 2015.

Επιπροσθέτως μιας και ήταν δημιουργός των Hoonigan, τα αυτοκίνητά του είχαν εμφανιστεί και στην σειρά Forza της Microsoft, ενώ η αρχή είχε γίνει με το Forza Horizon 3.

Ο Kenneth Paul Block γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 1967 στην Καλιφόρνια και ξεκίνησε την καριέρα του το 2005 με την ομάδα Vermont SportsCar. Το 2009 είχε εμφανιστεί και στο γνωστό σόου Top Gear, ενώ εκτός από τα αυτοκίνητα, λάτρευε και τα skateboarding, snowboarding και τα motocross.

Το επίσημο Instagram account της Hoonigan δήλωσε:

Με βαθύτατη λύπη μας μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ken Block πέθανε σε ατύχημα με το snowmobile του σήμερα. Ο Ken ήταν οραματιστής, πρωτοπόρος και είδωλο. Και το πιο σημαντικό, ένας πατέρας και σύζυγος. Θα μας λείψει απίστευτα.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hoonigan Industries (@thehoonigans)

Ο επίσημος λογαριασμός του Forza Horizon αποχαιρέτησε αυτόν τον θρύλο

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ken Block (@kblock43)