Resident Evil 4 Remake: Βρίσκεται στην τελική του ευθεία λέει η Capcom

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά η ανάπτυξή του
30 Δεκεμβρίου 2022 15:21
Resident Evil 4 Remake: Βρίσκεται στην τελική του ευθεία λέει η Capcom

Βρισκόμαστε 3 μήνες μακριά (περίπου) από την κυκλοφορία του Resident Evil 4 Remake και τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως ο επερχόμενος τίτλος της Capcom βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ανάπτυξής του και θα είναι έτοιμος σύντομα να ανέβει στα ράφια των καταστημάτων.

Αυτό μεταφέρει τουλάχιστον το Pure Xbox, το οποίο δημοσίευσε αυτά τα νέα από το τελευταίο άρθρο του θρυλικού περιοδικού, Famitsu. Το ιαπωνικό μέσο μίλησε με τους developers του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένου του παραγωγού, Yoshiaki Hirabayashi, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

Δουλεύουμε σκληρά για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το Resident Evil 4 και προετοιμαζόμαστε για την κυκλοφορία του στις 24 Μαρτίου. Το παιχνίδι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τελική του ευθεία, οπότε θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο ακόμα.

Μερικές πληροφορίες για το Resident Evil 4 Remake:

Η θρυλική περιπέτεια του Leon S. Kennedy έρχεται τον Μάρτιο άκρως αναβαθμισμένη, αφού πρόκειται για ένα συνολικό re-imagine. Οι developers θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητα του κλασσικού RE4, αλλά να το φέρουν στο σήμερα πιο εκσυγχρονισμένο. Θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα διατηρεί το “αίσθημα του φόβου και της μοναξιάς”, όπως στο πρώτο παιχνίδι και να συνεχίσει να περιλαμβάνει συναρπαστικές μάχες.

Ο εμβληματικός merchant θα υπάρχει κανονικά στο παιχνίδι (με διαφορετική φωνή), από τον οποίο θα μπορείτε να κάνετε trade διαμάντια, να αγοράζετε αντικείμενα και να αναβαθμίζετε τα όπλα σας. Παράλληλα με αυτό μάθαμε ότι επιστρέφει κανονικά και η βαλίτσα όπως ακριβώς ήταν παλιά.

Αξίζει να αναφερθεί πως το remake του Resident Evil 4, πέρα από τεχνικά αναβαθμισμένο, θα είναι και εμπλουτισμένο με νέο περιεχόμενο ειδικά σχεδιασμένο για το επερχόμενο PlayStation VR 2 της Sony.

Η Capcom είχε δηλώσει τα εξής:

Το Resident Evil 4 διατηρεί την ουσία του αρχικού παιχνιδιού, ενώ παρουσιάζει εκσυγχρονισμένο gameplay, μία επανασχεδιασμένη ιστορία και ζωηρά λεπτομερή γραφικά για να γίνει αυτό το πιο πρόσφατο survival horror παιχνίδι, όπου διασταυρώνονται η ζωή, ο θάνατος, ο τρόμος και η κάθαρση.

Η Capcom είχε δηλώσει παλιότερα ότι σέβεται απόλυτα το αρχικό παιχνίδι και φτιάχνει αυτό το remake με μεγάλη ευλάβεια για τους fans και όλους τους νέους παίκτες.

Το Resident Evil 4 θα κυκλοφορήσει για τα PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S και PC στις 24 Μαρτίου 2023.