Xbox - Activision: Η Valve παίρνει θέση με δηλώσεις του Gabe Newell
Βρισκόμαστε ίσως σε μια από τις σημαντικότερες φάσεις της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, αφού σε μερικές ημέρες από τώρα αναμένεται να αποκαλύψει την αρχική του απόφαση το FTC, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάπως έτσι, με τη Sony να αρνείται το συμβόλαιο 10 ετών που της προσφέρει η Microsoft, ο αμερικανικός κολοσσός σύναψε συμφωνία με τη Nintendo και δεσμεύτηκε να φέρει στις κονσόλες της το Call of Duty. Μάλιστα, την ίδια προσφορά έκανε και στη Valve.
Αναλυτικότερα, η Microsoft ήθελε να δεσμευτεί με συμβόλαιο πως το Call of Duty θα είναι διαθέσιμο στο Steam για τουλάχιστον 10 χρόνια, μετά την πρόσφατη πενταετής απουσία του franchise, το οποίο επέστρεψε φέτος στο κατάστημα με το Call of Duty Modern Warfare II. Ωστόσο, η Valve αποφάσισε να μην υπογράψει κάποιο συμβόλαιο, αφού δεν το έκρινε απαραίτητο.
Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο ιδρυτής και επικεφαλής της κολοσσιαίας PC gaming πλατφόρμας, Gabe Newell, έσπασε τη σιωπή του και σχολίασε την πολύκροτη εξαγορά της Activision Blizzard έναντι σχεδόν 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Gabe τόνισε πως εμπιστεύεται τον Phil Spencer και την ομάδα του, αφού πάντα στο παρελθόν τηρούσε το λόγο του και έκανε ό,τι υποσχόταν, ενώ επισήμανε πως η Microsoft δεν έχει κανένα κίνητρο να πάρει το Call of Duty από τις πλατφόρμες που θέλουν να βρίσκονται οι παίκτες, όπως είναι για παράδειγμα το Steam και το PlayStation.
Αναλυτικότερα, μιλώντας στο Kotaku, δήλωσε:
Χαιρόμαστε που η Microsoft θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Steam, για να προσεγγίσει τους πελάτες με το Call of Duty, όταν κλείσει η εξαγορά της Activision. Η Microsoft είναι στο Steam εδώ και πολύ καιρό και το εκλαμβάνουμε αυτό ως ένα μήνυμα ότι είναι ευχαριστημένη με την υποδοχή των παικτών στην πλατφόρμα και με τη δουλειά που κάνουμε. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε πολύτιμες λειτουργίες όχι μόνο για τη Microsoft, αλλά για όλους τους πελάτες και τους συνεργάτες του Steam.
Η Microsoft πρότεινε και μας έστειλε μάλιστα και ένα προσχέδιο συμφωνίας, για μια μακροπρόθεσμη δέσμευση σχετικά με το Call of Duty. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο για εμάς. Πρώτων, γιατί δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να απαιτούμε από οποιονδήποτε συνεργάτη να έχει μια συμφωνία που να τον δεσμεύει να κυκλοφορεί παιχνίδια στο Steam στο μακρινό μέλλον. Δεύτερον, γιατί ο Phil και η gaming ομάδα της Microsoft πάντα τηρούσαν όσα μας έλεγαν ότι θα κάνουν, οπότε εμπιστευόμαστε τις προθέσεις τους. Και, τρίτον, επειδή πιστεύουμε ότι η Microsoft έχει όλα τα κίνητρα που χρειάζεται για να βρίσκεται στις πλατφόρμες και στις συσκευές στις οποίες θέλουν να βρίσκονται οι πελάτες του Call of Duty.
Για την ιστορία, η εξαγορά της Activision Blizzard ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022, αλλά ακόμη φαίνεται να έχει πολλά και σημαντικά εμπόδια μπροστά της. Πέρα από το FTC, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η CMA φαίνεται να είναι και αυτές κατά της συμφωνίας, δυσκολεύοντας αρκετά τη ζωή του τεχνολογικού κολοσσού. Μέχρι στιγμής μόνο η Σαουδική Αραβία, η Βραζιλία και η Σερβία έχουν εγκρίνει την εξαγορά, με τη Microsoft να περιμένει πλέον το ‘ΟΚ’ από άλλες 13 κυβερνήσεις.
Μένει να δούμε, λοιπόν, αν το 10ετές συμβόλαιο για το Call of Duty στις Nintendo κονσόλες και η δέσμευση για το Steam θα αλλάξει τα πράγματα και αν θα μαλακώσει τη στάση των ρυθμιστικών αρχών.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.