Hogwarts Legacy: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πολυπόθητο Harry Potter παιχνίδι

Trailers, συλλεκτικές, πληροφορίες και άλλα
28 Νοεμβρίου 2022 12:25
Hogwarts Legacy: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πολυπόθητο Harry Potter παιχνίδι

Το Hogwarts Legacy είναι το ολοκαίνουργιο παιχνίδι της Warner Bros. Games, το οποίο φαίνεται ότι «τικάρει» όλα τα κουτάκια ενός Harry Potter fan. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει σε περίπου 2 μήνες από τώρα και σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, για να προετοιμαστείτε κατάλληλα: από τις συλλεκτικές εκδόσεις, τις πλατφόρμες, το πρόσφατο -και μεγάλο- gameplay βίντεο, μέχρι και διάφορες άλλες πληροφορίες.

Μερικές πληροφορίες για το Hogwarts Legacy

Το Hogwarts Legacy είναι ένα open-world RPG που αναπτύσσεται από την Avalanche Software (του Disney Infinity) και το οποίο θα μεταφέρει τους fans στον κόσμο της μαγείας των Harry Potter παιχνιδιών. Ωως παίκτες θα αναλάβετε το ρόλο ενός μαθητή στο Hogwarts, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να διαλέξετε τον οίκο σας και να παρακολουθήσετε τάξεις. Φυσικά δε λείπει η εξερεύνηση, οι μάχες και οι δύσκολες ηθικές αποφάσεις.

Εκτός από τις μαγικές δεξιότητες που θα είναι πολλές, θα μπορείτε να φτιάξετε μαγικά φίλτρα, charms και άλλα αντικείμενα, ενώ θα υπάρχει και “herbology”. Μιας και πρόκειται για RPG παιχνίδι, φυσικά θα μπορείτε να εξοπλιστείτε με ένα σωρό από armors, ενώ θα υπάρχει και το ανάλογο character customization. Επίσης, θα υπάρχουν διάσπαρτα στο χάρτη πολλά beasts με τα οποία θα έρθετε αντιμέτωποι, αλλά και πολλοί γρίφοι που πρέπει να λύσετε.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο παιχνίδι δε θα μπορείτε να παίξετε αγώνες Quidditch, ωστόσο θα δίνεται η δυνατότητα να πετάξετε με το μαγικό σας σκουπόξυλο και να εξερευνήσετε το χώρο γύρω από το κάστρο του Χόγκουαρτς.

Πώς συνδέεται με τις Harry Potter ταινίες;

Το Hogwarts Legacy λαμβάνει χώρα σχεδόν 200 χρόνια πριν γεννηθεί ο Harry Potter και σχεδόν ένα αιώνα πριν από τη βασιλεία του Grindelwald, οπότε μην περιμένετε να συναντήσετε γνωστά πρόσωπα από τις ταινίες της Warner Bros.

Εδώ, ο κύριος ανταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ο Ranrok, ένας σκληροτράχηλος καλικάντζαρος (Goblin), ο οποίος μέσα από τη μαγεία του μπορεί να κάνει τα πάντα. Εκείνος, με τα στοιχεία που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, μισεί τους μάγους και είναι ο βασιλιάς όλων των Goblins. Στόχος του είναι μεταξύ άλλων να καταστρέψει όλους τους Wizards και για να το καταφέρει αυτό ψάχνει μία αρχαία μαγεία.

Έχει το Hogwarts Legacy Multiplayer;

Αυτή ήταν μία από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις που λάμβανε η ομάδα ανάπτυξης από το πρώτο κιόλας trailer του παιχνιδιού. Η απάντηση ίσως δυσαρεστήσει κάποιους που ήθελαν να παίξουν με την παρέα τους, αλλά όχι. Το Hogwarts Legacy δε θα έχει multiplayer ή co-op.

Τα ξόρκια που έχουν αποκαλυφθεί είναι τα εξής:

Ο τίτλος θα είναι εμπλουτισμένος με δεκάδες ξόρκια και μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι θα διαθέτει τα Wingardium Leviosa, Flipendo, Accio, Lumos, Expelliarmus, Confringo, Impedimenta, Petrificus totalus, Reparo, Avada kedavra, Protego, Diffindo, Depulso, Oppugno, Incendio, Descendo, Disillusionment charm και άλλα.

Πότε και σε ποιες πλατφόρμες θα κυκλοφορήσει το Hogwarts Legacy;

Το πολυπόθητο Harry Potter παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στα PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC στις 10 Φεβρουαρίου 2023. Μάλιστα, έχει ανακοινωθεί και η έκδοση του Nintendo Switch, αλλά δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει διαθέσιμη.

Τι περιλαμβάνουν οι συλλεκτικές εκδόσεις του Hogwarts Legacy;

Εκτός από το βασικό παιχνίδι, η Warner Bros. Games θα κυκλοφορήσει την Deluxe Edition, καθώς και την Collector’s Edition. Η Deluxe, εκτός από τον τίτλο, θα σας δώσει τη δυνατότητα να παίξετε το παιχνίδι 72 ώρες πριν την επίσημη ημερομηνία του, καθώς και το Dark Arts Pack που περιλαμβάνει τα: Thestral Mount, Dark Arts Battle Arena, Dark Arts Cosmetic Set και Dark Arts Garrison Hat.

Θα υπάρξει και μία συλλεκτική έκδοση (Collector’s Edition), η οποία κοστίζει 300 δολάρια και εκτός από το βασικό παιχνίδι, περιέχει και τα εξής: ένα Steelbook, ένα ραβδί με βάση, καθώς και τα Dark Arts Pack.

Τέλος, όσοι προ-παραγγείλουν τον τίτλο στο PlayStation θα λάβουν κάποια μοναδικά καλούδια, ανάμεσά τους μία ξεχωριστή αποστολή που ονομάζεται “Haunted Hogsmeade Shop Quest”.

Παρακάτω θα βρείτε πολλά βίντεο από το παιχνίδι για να πάρετε μια γεύση:

 

Για οτιδήποτε νεότερο αφορά το Hogwarts Legacy παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.