PlayStation: «Αν η Microsoft πάρει την Activision μπορεί να αυξήσει τις τιμές»

Η Sony μιλά για τους κινδύνους πίσω από το deal
24 Νοεμβρίου 2022 17:43
PlayStation: «Αν η Microsoft πάρει την Activision μπορεί να αυξήσει τις τιμές»

Η Sony δηλώνει αισιόδοξη πως η CMA, η βρετανική επιτροπή ανταγωνισμού, θα μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Συγκεκριμένα, η εταιρία προέβη σε νέες δηλώσεις σχετικά με την απόφαση της CMA να περάσει σε δεύτερη φάση πιο εξονυχιστικής μελέτης της εξαγοράς.

Η SIE είναι βέβαιη ότι η δεύτερη φάση της έρευνας της CMA θα επιβεβαιώσει ότι η εξαγορά ενδέχεται να μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό και έτσι θα πρέπει να απαγορευτεί.

Συνεχίζοντας, η εταιρία ισχυρίζεται ότι αν η Microsoft αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο του περιεχομένου της Activision, αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους ανεξάρτητους developers, ενώ επισημαίνει πως η Microsoft θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές των παιχνιδιών, των κονσολών και των συνδρομών της.

Και πάλι η Sony δηλώνει εμφατικά ότι το Call of Duty είναι "αναντικατάστατο" και ότι η ιδιοκτησία του από τη Microsoft θα άλλαζε την ισορροπία των δυνάμεων,  σε βαθμό που το PlayStation ίσως να μην είναι σε θέση να ανταγωνιστεί.

Αναλυτικότερα, επισήμανε:

Η Microsoft θα ελέγχει αναντικατάστατο περιεχόμενο όσον αφορά το user engagement. Μετά την εξαγορά, η Microsoft θα ελέγχει το περιεχόμενο της Activision, το οποίο ευθύνεται για περισσότερο user engagement στο PlayStation απ' ό,τι όλοι οι first-party τίτλοι του PlayStation μαζί.

Μεσοπρόθεσμα, ένας σημαντικός αριθμός χρηστών του PlayStation πιθανότατα θα μεταπηδήσει στο Xbox ή/και στο Game Pass. Αντιμέτωπη με ασθενέστερο ανταγωνισμό, η Microsoft θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές των κονσολών και των παιχνιδιών για τους χρήστες του Xbox (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μεταπήδησαν από το PlayStation), να αυξήσει την τιμή του Game Pass και να μειώσει την καινοτομία και την ποιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή η συγχώνευση των Activision Blizzard και King με το Xbox περιμένει την έγκριση άλλων 14 κυβερνήσεων. Μέχρι στιγμής μόνο η Σαουδική Αραβία και η Βραζιλία έχουν δώσει το πράσινο φως.