Τα Pokémon Scarlet & Violet έγραψαν ιστορία με το δεύτερο καλύτερο ντεμπούτο της σειράς

Στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου
21 Νοεμβρίου 2022 15:37
Τα Pokémon Scarlet & Violet έγραψαν ιστορία με το δεύτερο καλύτερο ντεμπούτο της σειράς

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το God of War Ragnarok ήρθε να ταρακουνήσει την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, καταφέρνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο retail ντεμπούτο της χρονιάς, μόλις πίσω από το FIFA 23. Τώρα, και η πρώτη θέση άλλαξε χέρια, με τα Pokémon Scarlet & Pokémon Violet να καταφέρνουν και επίσημα να ξεπεράσουν τον αθλητικό τίτλο, πετυχαίνοντας το μεγαλύτερο retail ντεμπούτο στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022.

Μάλιστα, όσον αφορά το συνολικό αριθμό των αντιτύπων που πουλήθηκαν, τα νέα κεφάλαια σχεδόν έσπασαν και το ρεκόρ της σειράς. Συγκεκριμένα, οι αποκλειστικοί τίτλοι του Nintendo πέτυχαν το δεύτερο καλύτερο retail ντεμπούτο της σειράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την πρώτη θέση να μένει στα Pokémon Sun & Moon του 3DS. Βέβαια, τα Sun & Moon είχαν καταφθάσει σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον για τη σειρά είχε αγγίξει το peak του, χάρη στο Pokémon GO, πίσω στο μακρινό πλέον 2016.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του GfK, τα Pokémon Scarlet και Violet ήταν πιο κερδοφόρα για τη Nintendo, αφού η τιμή πώλησής τους ανέρχεται σε £48, σε σχέση με τα £35 των Sun & Moon. Συνεχίζοντας, οι πωλήσεις της πρώτης εβδομάδας των Scarlet και Violet είναι κατά 25% μεγαλύτερες από την προηγούμενη κυκλοφορία Pokémon "νέας γενιάς", τα Sword και Shield του 2019. Επίσης είναι 70% μεγαλύτερες από τα περσινά remakes Diamond και Pearl και 56% μεγαλύτερες από το Pokémon Legends: Arceus του Ιανουαρίου.

Φυσικά, η κυκλοφορία των Pokémon βοήθησε και τις πωλήσεις του Nintendo Switch συνολικά, το οποίο κατάφερε την καλύτερη εβδομάδα του για φέτος στη βρετανική αγορά.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δέκα τίτλοι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου:

  1. Pokémon Violet
  2. Pokémon Scarlet
  3. FIFA 23
  4. God of War Ragnarok
  5. Call of Duty: Modern Warfare 2
  6. Pokémon Scarlet and Violet: Dual Pack
  7. Horizon: Forbidden West
  8. Mario Kart 8: Deluxe
  9. Nintendo Switch Sports
  10. Sonic Frontiers