O Spencer μιλάει για την κυκλοφορία των exclusives του One στα PC

Και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αυτή είναι αδύνατη
17 Αυγούστου 2015 15:41
O Spencer μιλάει για την κυκλοφορία των exclusives του One στα PC

Πρόσφατα, ο Phil Spencer ανέλυσε στο PC Gamer τους λόγους για τους οποίους ΑΑΑ τίτλοι του Xbox One, όπως τα Quantum Break, Scalebound και Crackdown 3 δεν θα δουν ποτέ ένα port για PC. Συγκεκριμένα είπε:

"Βλέποντας τα franchices που έχουμε φτιάξει για κονσόλες, πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια που θα μπορούσαν να γίνουν επιτυχημένα port στα PC. Ακόμα, θυμάμαι τίτλους που είχαμε φτιάξει πολύ παλιά για τα PC, σαν Microsoft, και λέω στους συναδέλφους μου πόσο τέλειο θα ήταν να ξαναζωντανεύαμε κάποιος απ' αυτούς, αποκλειστικά για τoυς υπολογιστές. Σε περιπτώσεις όμως όπως τα Quantum Break, Crackdown ή το Scalebound, για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής μαζί σας, το developement ξεκίνησε πολύ πριν σκεφτούμαι να επεκταθούμε στα Windows με τον τρόπο που εγώ ήθελα, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μου ως διευθυντής του τμήματος του Xbox."

Τα Windows 10, προσφέρουν μερικούς πολύ ενδιαφέροντες τρόπους αλληλεπίδρασης με το Xbox One, όπως το streaming παιχνίδιων από το Xbox στο PC και μπορεί στο μέλλον να δούμε και το αντίστροφο. Πλέον, οι δύο πλατφόρμες λειτουργούν κάτω από το ίδιο οικοσύστημα -σύνολο λειτουργιών-, όπου οι φίλοι, τα achievements, ακόμα και μερικοί Xbox τίτλοι, είναι διαθέσιμοι στο PC. Ο Spencer μίλησε για την απόσταση στην οποία θέλουν να κρατήσουν το Xbox και τα Windows, ακολουθώντας το σωστό μοντέλο και πολιτική, ενώ ταυτόχρονα δουλεύουν και πάνω στο χτίσιμο του portfolio τους από Windows τίτλους. Το δεύτερο όμως είναι κάτι το οποίο θα γίνει με πιο αργούς ρυθμούς και πάντα με τον κατάλληλο σχεδιασμό. Τόνισε ότι, οι first party κυκλοφορίες του Xbox One είναι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα, ώστε να μπορέσει η κονσόλα να τραβήξει τον ενδιαφέρον των PC gamers. Το αντίθετο θα συμβεί στο μέλλον και με τα Windows 10, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μπορέσουν να περπατήσουν και να εξελιχθούν και οι 2 πλατφόρμες ταυτόχρονα. Και έφερε ως παράδειγμα τη σειρά Gears of War:

"Ακόμα και με το Gears of War, όπως έγινε με το Gears 1, λάβαμε υπόψην το framerate, λάβαμε υπόψην το multiplayer. Η ευκαιρία να το φέρουμε στα Windows ανανεωμένο έμοιαζε εξ' αρχής μοναδική. Προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί με τις επιλογές μας."

Σε αυτές τις επιλογές θα κριθεί το μέλλον του portfolio από Windows 10 τίτλους, που έχει κατά νου ο Spencer. Προκειμένου να αποφευχθεί, μία αποτυχία παρόμοια με αυτή του Windows Live, οι developers πρέπει να επιλέξουν πολύ προσεκτικά τους cross platform τίτλους. Αναμένουμε εντός λίγων μηνών το update του Xbox One, που υπόσχεται να φέρει ακόμα μεγαλύτερη διεπικοινωνία μεταξύ κονσόλας και PC και πως θα επηρεάσει την γενικότερη ανασφάλεια που επικρατεί.

"Κανένας δεν είχε αποκλείσει ότι αυτά τα παιχνίδια -μιλάει για τα Halo Wars 2 και Fable Legends- θα έρθουν και στα PC, όμως αυτή τη στιγμή προέχει να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα η ανάπτυξη αυτών των καταπληκτικών τίτλων. Αυτοί οι δύο τίτλοι έρχονται για το Xbox One και τα Windows 10 και μάλιστα στην περίπτωση του Halo Wars 2 από την αρχή κιόλας που καθίσαμε και μιλήσαμε με το studio, τους είπα ότι οι βασικές πλατφόρμες ανάπτυξεις είναι αυτές."

 

Tags: