Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Tim Sale των comics του Batman

DC και Marvel υποκλίθηκαν στο ταλέντο του και τον αποχαιρέτησαν δημόσια
17 Ιουνίου 2022 15:51
Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Tim Sale των comics του Batman

O σπουδαίος και βραβευμένος Eisner καλλιτέχνης, Tim Sale έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ύστερα από μια βαριά ασθένεια που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με αμερικάνικα δημοσιεύματα. 

Πρόκειται για τον comicbook artist πίσω από τα Batman: The Long Halloween και Daredevil: Yellow, ο οποίος επηρέασε μια ολόκληρη γενιά σκιτσογράφων και καλλιτεχνών στον κόσμο των comics. 

Σε αρκετές από τις δουλειές του συνεργάστηκε με τον σεναριογράφο Jeph Loeb (Smallville, Lost), ο οποίος ήταν μετέπειτα EVP της Marvel Television. Μαζί δημιούργησαν comics όπως: Batman: Legends of the Dark Knight Halloween Specials, Batman: The Long Halloween, Batman: Dark Victory , καθώς και ταSuperman for All Seasons και Catwoman: When in Rome. Είχαν συνεργαστεί επίσης στη σειρά Heroes του NBC. 

Οι DC και Marvel υποκλίθηκαν στο τεράστιο ταλέντο του αποχαιρετώντας τον με ειδικές αναρτήσεις στα social media: 

 "O Tim Sale ήταν ένας απίθανος καλλιτέχνης, που οι εμβληματικοί του χαρακτήρες είχαν πραγματικό ανθρώπινο βάθος, και οι πρωτοποριακές σελίδες του άλλαξαν τον τρόπο που σκέφτεται μια ολόκληρη γενιά των κόμικς."

Ο Tim Sale ήταν ένας θρυλικός καλλιτέχνης που δημιούργησε αριστουργήματα των κόμικ στη δική μας βιομηχανία και πέραν αυτής. Στη Marvel η Color σειρά του έγινε ανάρπαστη, θεωρείται κλασική και μια ματιά στην πλούσια κληρονομιά του. Θρηνούμε τον χαμό του σήμερα και οι σκέψεις είναι με τους οικείους και τους αγαπημένους του.