Μια σελίδα από Spider-Man κόμικ πουλήθηκε για $3.3 εκατομμύρια!

Νέο ρεκόρ όλων των εποχών
16 Ιανουαρίου 2022 10:42
Μια σελίδα από Spider-Man κόμικ πουλήθηκε για $3.3 εκατομμύρια!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μια μόλις σελίδα από Spider-Man κόμικ πουλήθηκε σε δημοπρασία για 3.36 εκατομμύρια δολάρια ή 2.94 εκατομμύρια ευρώ.

Περνώντας σε λεπτομέρειες είναι μια σελίδα από το τεύχος Secret Wars no.8 των Marvel Comics, το οποίο εκδόθηκε το 1984. Σκιτσογράφος ήταν ο Mike Zeck και πρόκειται για ένα τεύχος και μια σελίδα που καβαλάνε σημαντική super-hero ιστορία, αφού εκεί εμφανίστηκε για πρώτη φορά η λατρεμένη μαύρη στολή του Spider-Man. Μάλιστα, η στολή αυτή οδήγησε εν τέλει στη δημιουργία του πλέον πασίγνωστου χαρακτήρα Venom. 

Η δημοπρασία έγινε από την Heritage Auctions και ο νέος ιδιοκτήτης της σελίδας δεν αποκαλύφθηκε.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, πρόκειται για νέο ρεκόρ όλων των εποχών, αφού είναι η ακριβότερη σελίδα κόμικ που έχει πουληθεί στην ιστορία. Μέχρι πρότινος το ρεκόρ ανήκε σε μια σελίδα από ένα τεύχος του The Incredible Hulk από το 1974, στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο χαρακτήρας Wolverine και πουλήθηκε έναντι $657,250.

Για την ιστορία, το ακριβότερο κομικ που έχει πουληθεί ποτέ είναι ένα άλλο τεύχος του Spider-Man από το 1962, για το οποίο δαπανήθηκαν $3.6 εκατομμύρια! Ωστόσο, μπορείτε να δείτε την σελίδα που έσπασε όλα τα υπόλοιπα ρεκόρ στην ιστορία των δημοπρασιών συλλεκτικών κόμικ παρακάτω.