Ο θρυλικός δημιουργός του Spider-Man, Steve Ditko "έφυγε" από την ζωή

Η βιομηχανία των κόμικς θρηνεί για τον χαμό ενός εκ των μεγαλύτερων δημιουργών που πέρασαν από αυτή
07 Ιουλίου 2018 12:49
Ο θρυλικός δημιουργός του Spider-Man, Steve Ditko

Ήταν Αύγουστος του 1962 όταν κυκλοφόρησε το “Amazing Fantasy 15”, το πρώτο τεύχος που φιλοξένησε ιστορία του Spider-Man. Συνδημιουργία των Stan Lee και Steve Ditko η επιτυχία του χαρακτήρα ήταν τόσο άμεση που οδήγησε στην απευθείας κυκλοφορία της δικής του σειράς, το γνωστό σε όλους Amazing Spider-Man. Η συμβολή του Ditko στον μύθο του Peter Parker παρέμεινε ανελλιπείς, δημιουργώντας τους σημαντικότερους εχθρούς του ήρωα (Doctor Octopus, Sandman, Lizard, Elektro και φυσικά τον Green Goblin) μέχρι την φυγή του από την Marvel το 1966 με το “Amazing Spider-Man 38”, λόγο αδιευκρίνιστων μέχρι και σήμερα διαφορών με τον Lee. Παράλληλα με τον Spider-Man ο Ditko συνδημιούργησε πάλι με τον Stan Lee τον Doctor Strange όπου του δόθηκε η ευκαιρία να ξετυλίξει το ιδιαίτερο ψυχεδελικό στυλ του.

Μετά την απομάκρυνση του από τη Marvel η συνεισφορά του στον χώρο των κόμικς συνεχίστηκε με την δημιουργία χαρακτήρων όπως Creeper, Shade The Changing Man, The Question και Blue Beetle κυρίως για την DC Comics. Αντισυμβατικός χαρακτήρας, απέφευγε να δίνει συνεντεύξεις αφήνοντας την δουλειά του να μιλήσει για αυτόν ενώ ποτέ δεν εξαργύρωσε τον γιγαντιαίο αντίκτυπο του έργου του στην ποπ κουλτούρα καθώς και την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο του. Η αγάπη του για το μέσο όμως τον κράτησε ενεργό μέχρι το τέλος αφού εξέδιδε ανεξάρτητα κόμικς μέχρι προσφάτως. Δυστυχώς, ο Steve Ditko "έφυγε" από την ζωή. Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών μέσα στο διαμέρισμα του στην Νέα Υόρκη.

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν λέξεις που μπορούν να περιγράψουν μία τέτοια κατάσταση. Εμείς δίνουμε το δικό μας "αντίο" στον θρυλικό Ditko και τον ευχαριστούμε για τα δημιουργήματά του.

Tags: