Ο συνιδρυτής του Studio Ghibli, Takahata Isao, έφυγε από την ζωή

Θλιβερή ημέρα για την anime κοινότητα
06 Απριλίου 2018 13:28
Ο συνιδρυτής του Studio Ghibli, Takahata Isao, έφυγε από την ζωή

Μία δύσκολη ημέρα για την anime κοινότητα. Μία ημέρα όπου ένα τεράστιο ταλέντο της βιομηχανίας είπε το τελευταίο αντίο. Στις 5 Απριλίου σε ένα κεντρικό νοσοκομείο στο Tokyo, ο συνιδρυτής του Studio Ghibli, Takahata Isao, γνωστός για δουλειές του όπως τα Grave of the Fireflies, The Tale of Princess Kaguya και Only Yesterday, έφυγε από την ζωή στα 82 του χρόνια.

Ο Takahata γεννήθηκε στην Ujiyamada (Ise) στις 29 Οκτωβρίου 1935. Το πρώτο του project ως σκηνοθέτης ήταν η ταινία The Great Adventure of Horus, Prince of the Sun όπου συνεργάστηκε με τον θρυλικό Hayao Miyazaki. Δουλειές όπως τα Heidi, Girl of the Alps και Anne of Green Gables αύξησαν δραματικά την επιτυχία του Takahata την δεκαετία του 70.

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν κατάλληλες λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τέτοιες καταστάσεις. Το σίγουρο είναι ότι τα έργα του Takahata θα μείνουν στην ιστορία και θα συνοδεύσουν, αλλά και θα δημιουργήσουν αναμνήσεις για πολλούς εκεί έξω. Αντίο λοιπόν σε ένα μεγάλο ταλέντο της anime πλευράς και του ευχόμαστε καλό ταξίδι.