Read later
 • Written by 
 • Η ιστορία του Red Dead Redemption

  Η ιστορία του Red Dead Redemption

  Η απαραίτητη σύνοψη λίγο μετά την ανακοίνωση του sequel

  Με μια φαινομενικά απλή κίνηση, αλλάζοντας τις εικόνες της στα social media, με έντονη πλέον έμφαση στο κόκκινο χρώμα, η Rockstar κατάφερε πάλι να ταράξει τα νερά της βιομηχανίας. Σε μόλις λίγα λεπτά το Red Dead Redemption ήταν το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στο Unboxholics.com, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα. Treding στο Twitter, στη μπροστινή σελίδα του Reddit και του NeoGaf, αλλά και σε αντίστοιχα μέσα του εξωτερικού. Και όχι χωρίς λόγο. Και μόνο η ιδέα ενός RDR 2 προκαλεί ρίγος.

  Το Red Dead Redemption κυκλοφόρησε το Μάιο του 2010 για τα Xbox 360 και PlayStation 3. Προσωπικά είναι ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια και ανεξάρτητα από τα δικά μου γούστα, είναι ομόφωνα και ένα από τα πιο λατρεμένα παιχνίδια της gaming κοινότητας, το οποίο έχουν τιμήσει φυσικά και οι κριτικοί με επαινετικά reviews.

  Πριν προχωρήσω θέλω να σημειώσω πως όπως με πολλά παιχνίδια της Rockstar, το Red Dead Redemption δεν έχει απλά μια τυπική ιστορία. Έχει χαρακτήρες με βάθος, έχει κρυφά νοήματα και πραγματεύεται διάφορα θέματα, όπως το γεγονός πως δεν υπάρχουν τελικά καθαρές διέξοδοι. Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού όντας για πολλά χρόνια εγκληματίας, προσπαθεί πλέον να ξεκινήσει εκ νέου, με μια πιο ήσυχη ζωή. Και για να το πετύχει αυτό, να λυτρωθεί (Redemption σημαίνει λύτρωση) αναγκάζεται να θυσιάσει πολλά. Το παιχνίδι μιλά για τον εθισμό, την αυθυποβολή, την τρέλα και την αυτοκαταστροφή, με πολλά Stranger missions και χαρακτήρες να έρχονται ως παραδείγματα στο μυαλό μου. Μπορούμε να δούμε επίσης και την πίεση που δεχόταν ο τότε κόσμος για αλλαγή, με την παλιά Δύση να είναι πλέον εκτεθειμένη στη βιομηχανοποίηση και στις νέες τεχνολογίες, όπως τα αυτοκίνητα.

  Επειδή όμως θα ξεφύγω, ας περάσουμε στην ιστορία του βασικού παιχνιδιού, η οποία αποτελεί το επίκεντρο του συγκεκριμένου άρθρου. Όλα τα παραπάνω είναι θέματα που μπορούμε να αναλύσουμε και να συζητήσουμε μια άλλη φορά εκτενώς.

  Βάλτε αυτό να παίζει στο background και ξεκινάμε το ταξίδι στην Άγρια Δύση!

  Γενικά

  Τα γεγονότα του παιχνιδιού λαμβάνουν χώρα το 1911. Χρονικά, δηλαδή, τοποθετείται κοντά στην τελευταία δεκαετία της Western American Frontier περιόδου που κράτησε 70 χρόνια και είναι ευρέως γνωστή ως η εποχή της Άγριας Δύσης. Το τοπίο ωστόσο αρχίζει σταδιακά να αλλάζει. Σύγχρονες τεχνολογίες, όπως τα αυτοκίνητα, τα πολυβόλα και τα έργα γεώτρησης πετρελαίου αρχίζουν να εμφανίζονται, ενώ οι καουμπόι και εγκληματίες που χαρακτήρισαν την εποχή ολοένα και λιγοστεύουν.

  Από το εισαγωγικό cutscene του παιχνιδιού βλέπουμε πολλούς νέους και μη-οικείους ανθρώπους να μετακινούνται στη δύση με το τρένο. Η πόλη Blackwater, για παράδειγμα, έχει αξιοσημείωτα μοντέρνα στοιχεία στην αρχιτεκτονική της και σε αυτήν μπορούν να φανούν τα πρώτα σημάδια της τεχνολογίας. Για παράδειγμα στους δρόμους της υπάρχουν στύλοι ηλεκτρικής ενέργειας. Βέβαια η συνολική εικόνα είναι πολύ διαφορετική, με πόλεις όπως οι Armadillo και Thieves' Landing να παραμένουν πιστές στο πνεύμα της Άγριας Δύσης.

  Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να αποδεχτούν αυτές τις αλλαγές και ήταν διατεθειμένοι να παλέψουν για να διατηρήσουν τον τρόπο ζωής τους. Από την προοπτική μας ως παίκτες μπορούμε να δούμε την απογοήτευση πολλών χαρακτήρων με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τους ανθρώπους της ανατολής. Όντας τόσο απομακρυσμένη από την μοντέρνα Αμερική, η Δύση είχε μια αίσθηση αυτάρκειας, ανεξαρτησίας και γενικά μια νοοτροπία που δύσκολα θα συμβάδιζε με τα θέλω της κυβέρνησης.

  Η βασική πλοκή

  Το παιχνίδι ξεκίνα με τον κεντρικό πρωταγωνιστή, τον John Marston να απομακρύνεται από την οικογένειά του από το Γραφείο Ερευνών. Ο Marston έχει ένα παρελθόν έντονης παραβατικότητας, γεμάτο από εγκλήματα και έτσι οι αρχές του υπόσχονται πως θα του χορηγηθεί αμνηστία, αν φέρει τα υπόλοιπα μέλη της παλιάς του συμμορίας στη δικαιοσύνη.

  Ο Marston συμφωνεί και ξεκινά προσπαθώντας να εντοπίσει τον Bill Williamson, ο οποίος πλέον έχει τη δική του συμμορία. Έτσι, καταλήγει να τον αντιμετωπίσει στο οχυρό του, το Fort Mercer, μόνο για να πυροβοληθεί και να τον αφήσουν ως νεκρό. Μια αγρότισσα της περιοχής, η Bonnie MacFarlane, τον βρίσκει τραυματισμένο και σε κρίσιμη κατάσταση και αποφασίζει να το μεταφέρει στο ράντσο της για να τον βοηθήσει. Αρκετές μέρες αργότερα, ο Marston όντας πλέον σε καλύτερη κατάσταση ξεκινά να αποπληρώνει την MacFarlanes για τη βοήθειά της, κάνοντας διάφορες αγγαρείες στο ράντσο. Εκείνη την περίοδο συνεργάζεται με τον σερίφη Leigh Johnson και τους βοηθούς του: τον καχύποπτο Jonah και τον σαρκαστικό Eli, τον Nigel West Dickens, έναν απατεώνα που πουλά δικά του εμπειρικά φάρμακα. Τον Seth Briars, έναν κυνηγό θησαυρών που κλέβει τάφους και προτιμά τη συντροφιά των νεκρών από ότι των ζωντανών και τέλος τον αναξιόπιστο και αλκοολικό έμπορο όπλων, γνωστός ως ο "Ιρλανδός". O Marston κάνει διάφορες χάρες για αυτούς και ως αντάλλαγμα ζητά τη βοήθειά τους για να οργανώσουν μια επίθεση στο Fort Mercer. Η ομάδα καταφέρνει και παραβιάζει το οχυρό, νικώντας την συμμορία του Williamson, για να μάθει τελικά πως ο Williamson ήδη έχει διαφύγει στο Μεξικό, για να ζητήσει τη βοήθεια του Javier Escuella, ένα άλλο μέλος της πρώην συμμορίας του Marston.

  Στο Μεξικό, ο Marston αρχικά παίρνει το μέρος του συνταγματάρχη του μεξικανικού στρατού, Agustín Allende και του βοηθού του Captain Vincente de Santa, βοηθώντας τους να καταπνίξουν μια επανάσταση με αντάλλαγμα ο Allende να του παρέδιδε τα πρώην μέλη της συμμορίας, Escuella και Williamson. Ωστόσο, ο συνταγματάρχης τον προδίδει και ο Marston αναγκάζεται να πάρει τη μεριά των ανταρτών. Με την αρχική βοήθεια του ηλικιωμένου πιστολέρο Landon Ricketts, ο Marston μαζί με τον ηγέτη των ανταρτών Abraham Reyes και την Luisa, μια από τις πολλές ερωμένες του Reyes, αντιστρέφει την κατάσταση υπέρ της αντίστασης, σκοτώνοντας τον de Santa. Ξεκινώντας μια επίθεση στο φρούριο El Presidio, βρίσκουν τον Escuella, ο οποίος προσπαθεί να διαπραγματευτεί για τη ζωή του, αποκαλύπτοντας ότι ο Williamson είναι κάτω από την προστασία του συνταγματάρχη. Ο Escuella καταφέρνει να ξεφύγει και ο Marston τον κυνηγά. Στη συνέχεια του δίνεται η επιλογή να σκοτώσει ή να συλλάβει τον Escuella ζωντανό και να τον παραδώσει στο Γραφείο Ερευνών.

  Ανεξαρτήτως της επιλογής, οι πράκτορες Edgar Ross και Archer Fordham που συναντούν τον Marston στα σύνορα, αρνούνται να του επιτρέψουν να γυρίσει πίσω στην οικογένειά του. Αντιθέτως του αναθέτουν να σκοτώσει τον Williamson και στη συνέχεια να τους συναντήσει στην πόλη Blackwater για να τους βοηθήσει να κυνηγήσουν τον Dutch van der Linde, τον επικεφαλής της πρώην συμμορίας του Marston. Έτσι, ο Marston μαζί με τον Reyes συνεχίζουν την επίθεσή τους απέναντι στον συνταγματάρχη Allende και η Luisa σκοτώνεται στη μάχη. Καθώς το παλάτι του Allende κατακλύζεται από αντάρτες, τόσο ο συνταγματάρχης, όσο και ο Williamson προσπαθούν να διαφύγουν. Έπειτα από ένα σύντομο κυνηγητό, οι δύο συλλαμβάνονται και εκτελούνται. Ο Reyes στη συνέχεια αναλαμβάνει την τοπική αυτοδιοίκηση και σχεδιάζει να προχωρήσει με τους αντάρτες του στην πρωτεύουσα, ενώ ο Marston φεύγει για να συναντηθεί με τους πράκτορες στην Blackwater.

  Εκεί, ο Marston μαθαίνει πως ο Dutch ξεκίνησε να σχηματίζει ξανά τη συμμορία του, κερδίζοντας τη συμπάθια των Ινδιάνων της περιοχής. Μαζί με τους πράκτορες Ross και Fordham και με μια ομάδα Αμερικάνων στρατιωτών, ο Marston επιτίθεται στο καταφύγιο του Dutch. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Marston κυνηγά τον Dutch σε ένα βουνό μέχρι που καταλήγουν σε έναν απότομο βράχο, ακριβώς κάτω από τον οποίο περνούσε ένα ποτάμι. Ο Dutch αποφασίζει να αυτοκτονήσει και πέφτει από την απότομη πλάγια, αλλά προτού δώσει τέλος στην ζωή του λέει χαρακτηριστικά στον Marston πως οι πράκτορες απλά θα βρουν «το επόμενο τέρας να κυνηγήσουν» για να δικαιολογήσουν το μισθό τους.

  Ο Marston απελευθερώνεται με βάση τη συμφωνία που είχε κάνει με τον πράκτορα Ross και επιστρέφει πίσω στο ράντσο του. Εκεί τον περιμένει η γυναίκα του Abigail και ο γιος του Jack. O Marston αφιερώνει το χρόνο του προσέχοντας τη γη του και την οικογένειά του. Μαθαίνει στον γιο του να κυνηγά και περνά μαζί του ποιοτικό χρόνο. Συνολικά έχει αποφασίσει να κρατήσει πάσει θυσία τον εαυτό του και την οικογένεια του μακριά από τη ζωή του εγκληματία που ζούσε τόσα χρόνια.

  Μια τυπική για αυτόν μέρα στο ράντζο του δέχεται μια αιφνιδιαστική επίθεση από στρατιώτες, αστυνομικούς και κυβερνητικούς πράκτορες με επικεφαλής τον Ross. Ο Marston καταφέρνει να απωθήσει τους περισσότερους και μεταφέρει την γυναίκα του και τον γιο του στο στάβλο. Εκεί τους δίνει ένα άλογο και τους αναγκάζει να φύγουν για ένα πιο ασφαλές μέρος. Ο ίδιος μένει πίσω για να υπερασπιστεί την περιουσία του. Ανοίγει τις πόρτες του στάβλου και αντικρίζει έναν στρατό να τον έχει περικυκλώσει. Ο Marston δίχως ελπίδα σκοτώνει όσους στρατιώτες μπορεί και ο Ross με τους άνδρες του στη συνέχεια κυριολεκτικά τον γαζώνουν στις σφαίρες, σκοτώνοντάς τον. Η οικογένειά του τον θάβει σε ένα λόφο με θέα το ράντσο του.

  Το παιχνίδι προχωρά τρία χρόνια και μεταφερόμαστε πλέον στο 1914. Ως παίκτες έχουμε τον έλεγχο του γιού του Marston, του Jack. O Jack στέκεται πάνω από τον τάφο του πατέρα του, δίπλα από τον οποίο βρίσκεται πλέον και ο τάφος της μητέρας του που απεβίωσε. Ο Jack φεύγει από το σπίτι και αναζητά τον Ross που σκότωσε τον πατέρα παρά τη συμφωνία που είχαν κάνει. Ο Ross είχε πάρει σύνταξη ένα χρόνο πριν και τελικά ο Jack βρίσκει τον πράκτορα να κυνηγά σε μια όχθη του ποταμού στο Μεξικό. O Jack του παίρνει τη ζωή.

  Ολοκληρώνοντας μαθαίνουμε την τύχη όλων όσων μας συνόδεψαν στο παιχνίδι. Ο σερίφης Leigh Johnson παραιτήθηκε και έφυγε όσο το δυνατόν πιο μακριά από την πόλη. Ο αρχηγός των επαναστατών Abraham Reyes, αν και υποσχέθηκε να ηγηθεί το Μεξικό σε μια εποχή ελευθερίας, αναλώθηκε από την εξουσία και έγινε τύραννος. Η αγρότισσα Bonnie MacFarlane που μας βοήθησε στην αρχή του παιχνιδιού παντρεύτηκε και συνέχισε τη ζωή της. Ο Ιρλανδός σκοτώθηκε μόνος του σε μια τουαλέτα, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε. Ο Seth Briars βρήκε τελικά το θησαυρό που έψαχνε και έγινε πλούσιος. Και τέλος, ο γερασμένος πιστολέρο Landon Ricketts πέθανε ήσυχα στον ύπνο του.


  Πηγές: Wikipedia.com, Reddead.wikia.com

  Θέμης Μπολτσής

  Βρείτε το συντάκτη: Facebook | Twitter | Google+ | Steam | themisboltsis@unboxholics.com

  Login to post comments
  Comments (31)
  Refresh Comments
  Choose Order:
  • Comment Link
   TO EIPE
   TO EIPE 01/12/2017 13:54:48
   Themi poli kali douleia, agapimeno paixnidi sta top 5 gia mena tnx
  • Comment Link
   Paranoian NeFt
   Paranoian NeFt 20/10/2016 08:49:48
   Μην ξεχναμε και το απιστευτο game of the year adition του RDR οπου χαρακτηρες της ιστοριας ξεπηδουν σε zombie mode !!!!
  • Comment Link
   Vlad_25
   Vlad_25 19/10/2016 08:02:33
   Μπράβο για το άρθρο Θέμη. Ανατριχίλα για τις αναμνήσεις ενός έπους που ζωντάνεψαν ξανα στα μάτια μου. Ελπίζω το επόμενο να είναι εξίσου επικό!!!
  • Comment Link
   Qwark
   Qwark 18/10/2016 15:17:19
   Πολύ καλή και αναλυτική δουλειά Θέμη. Και πρέπει να παραδεχτώ και το timing σας, μιας και μου άνοιξε την όρεξη για RDR, η ανακοίνωση του νέου παιχνιδιού.
  • Comment Link
   Assass1nGR
   Assass1nGR 18/10/2016 08:56:39

   Γιατι λετε οτι μπορει να ονομαστει και Red Dead 3 το καινουριο καποιοι;


   το πρώτο ήταν το Red Dead Revolver (ps2),το δεύτερο το Redemption,οποτε αυτό είναι το 3ο κατά σειρά.


   Α ευχαριστω, δεν ηξερα για το πρωτο στο ps2. Ειχα παιξει το red dead redemption παλαιοτερα.
  • Comment Link
   Dk
   Dk 18/10/2016 08:10:50
   Αγαπημενη Rockstar
  • Comment Link
   Mike_Kam
   Mike_Kam 17/10/2016 22:37:49

   το far away (παίζει όταν ο Marston επιστρέφει στην γυναίκα του για όσους δεν το έχουν παίξει) πήρε βραβείο ενώ το όλο κλήμα που επικρατεί στο παιχνίδι γίνεται ανατριχιαστικά απίστευρο σε αρκετά σημεία.   Αυτό είναι το "Compass".
   Το "Far Away" παίζει όταν ο John Marston κατευθύνεται προς το Μεξικό.
   I'm just sayin'


   Ναι, έχεις δίκιο, το διόρθωσα μετά, έχουν περάσει και πάνω από 4 χρόνια που έχω παίξει το παιχνίδι τελευταία φορά :P και δεν το τσέκαρα για κάποιο λόγο πριν το γράψω.
  • Comment Link
   Fonis
   Fonis 17/10/2016 21:28:38

   το far away (παίζει όταν ο Marston επιστρέφει στην γυναίκα του για όσους δεν το έχουν παίξει) πήρε βραβείο ενώ το όλο κλήμα που επικρατεί στο παιχνίδι γίνεται ανατριχιαστικά απίστευρο σε αρκετά σημεία.   Αυτό είναι το "Compass".
   Το "Far Away" παίζει όταν ο John Marston κατευθύνεται προς το Μεξικό.
   I'm just sayin'
  • Comment Link
   Dead3nD
   Dead3nD 17/10/2016 21:10:52

   Γιατι λετε οτι μπορει να ονομαστει και Red Dead 3 το καινουριο καποιοι;


   το πρώτο ήταν το Red Dead Revolver (ps2),το δεύτερο το Redemption,οποτε αυτό είναι το 3ο κατά σειρά.
  • Comment Link
   Assass1nGR
   Assass1nGR 17/10/2016 21:02:45
   Γιατι λετε οτι μπορει να ονομαστει και Red Dead 3 το καινουριο καποιοι;
  • Comment Link
   pulsar
   pulsar 17/10/2016 20:48:16
   Ισως το καλυτερο videogame ολων των εποχων, σιγουρα το videogame με το καλύτερο σενάριο, που στέκεται ανετα διπλα από τα καλύτερα σενάρια του κινηματογραφου. Φυσικά το μεγαλύτερο επιτευγμα της rockstar.
   Μεγάλο το βάρος στις πλάτες του sequel.
   Θα ήθελα πάντως να μην εχει καμια σχέση με την ιστορία του πρώτου, αλλά να ειναι μια εντελώς πρωτότυπη ιστορία, αν και δεν το νομιζω, πιστεύω οτι θα ειναι prequel.
  • Comment Link
   Mike_Kam
   Mike_Kam 17/10/2016 20:42:37
   Για τον ήχο του συγκεκριμένου παιχνιδιού είχα κάνει ολόκληρη εργασία για ένα μάθημα στην σχολή πριν χρόνια, απλά απίστευτο παιχνίδι από πολλές απόψεις. Μέχρι και οι npc χαρακτήρες έχουν βάθος και προσωπικότητα που νοιώθεις ότι υπάρχουν εκεί για λόγο, το far away (παίζει όταν ο Marston πάει πρώτη φορά στο Μεξικό, αν δεν κάνω λάθος) πήρε βραβείο ενώ το όλο κλήμα που επικρατεί στο παιχνίδι γίνεται ανατριχιαστικά απίστευρο σε αρκετά σημεία. Ότι και να πει κανείς για αυτό το παιχνίδι πραγματικά είναι λίγο, μακάρι το δεύτερο να βγει και για pc, έστω και με καθυστέριση (όπως το gta v), αλλιώς δεν θα έχω την ευκαιρία να το παίξω δυστυχώς.... Μία παρατήριση μόνο, το RDR έχει ανεβάσει τον πύχη τόσο ψηλά, που αν όντως ανακοινωθεί η συνέχεια (RDR 2 ή RD3 ή όπως λέγεται), και αν δεν βγει καλύτερο από το RDR, ξέρετε πόσος κόσμος θα απογοητευτεί δυστιχώς; Ελπίζουμε για τα καλύτερα.
  • Comment Link
   Morpheas
   Morpheas 17/10/2016 19:41:37
   Παιχνιδαρα απο τις λιγες!!!
  • Comment Link
   KosD
   KosD 17/10/2016 18:08:37
   Πολύ ωραίο άρθρο Θέμη, η αλήθεια είναι ότι δεν θυμόμουν πολλές λεπτομέρειες και ήταν πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση για να μου το ξανά θυμίσει.
   Ψήνομαι να το αρχίσω ξανά αλλά μάλλον δεν θα τα καταφέρω λόγο χρόνου.
   Πάμε ρε Rockstar!
  • Comment Link
   simovitch123
   simovitch123 17/10/2016 17:33:10
   Απο τις πιο σπουδαίες και συγκλονιστικές ιστορίες που έχουν υπάρξει... Σε αυτό το παιχνίδι η Rockstar, έδειξε τον καλύτερο της εαυτό! Αριστούργημα που όλοι πρέπει να βιώσουν! Φέρτε μας RDR2!

   Εξαιρετικό άρθρο Θέμη!
  • Comment Link
   Richter
   Richter 17/10/2016 14:57:27
   Φίλε Θέμη απλά συνέχεια ανεβάζεις τον πήχη στα άρθρα σου!
  • Comment Link
   giorgos.larisis
   giorgos.larisis 17/10/2016 14:07:42
   Ενα απο τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει, και επίσης και ένα από τα καλύτερα άρθρα για αυτό το παιχνίδι που έχω διαβάσει!!!!
   Κάντε ένα άρθρο και με το Red Dead Redemption:undead nightmare
  • Comment Link
   Fightin_Falcon
   Fightin_Falcon 17/10/2016 12:17:09
   Tο τέλος του Marston με σημάδεψε μπορώ να πω. Εκπληκτικό άρθρο Θέμη.
  • Comment Link
   gr_leon
   gr_leon 17/10/2016 12:07:44
   Το RDR είναι απ' τα παιχνίδια που δε σου γεμίζουν το μάτι στην αρχή, μέχρι να δώσεις λίγο χρόνο και να σε απορροφήσει τελείως. Σαφώς και έχει την ίωση που έχουν όλα τα open world παιχνίδια με ανούσιες και βαρετές δευτερεύουσες αποστολές του τύπου μάζεψε το βότανο, φέρε πίσω το κλεμμένο κάρο, όμως έρχεται σε τέλεια ισοζυγία ακολουθώντας μια συνταγή που βάζει τα γυαλιά όχι μόνο στα αντίπαλα open world παιχνίδια αλλά ακόμα και στα παιχνίδια ρόλων. Τρέχει ένα εκπληκτικό σενάριο γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές με χαρακτήρες τόσο καλά δουλεμένους με ξεχωριστό back story που κάνει και τον πιο δύσκολο παίκτη να νοιαστεί γι' αυτούς. Σίγουρα απ' τις καλύτερες κυκλοφορίες της περασμένης γενιάς και ένας must play τίτλος για όλους.
   Αν όντος υπάρξει συνέχεια θα ήθελα να δω τον Jack σε ένα sequel με μεγαλύτερη έμφαση στην "εισβολή" της βιομηχανοποίησης και την επίδραση αυτής στην κοινωνία της άγριας δύσης. Red Dead...Evolution ίσως;
  • Comment Link
   KingFokiasThe1st
   KingFokiasThe1st 17/10/2016 11:45:04
   Το καλυτερο παιχνιδι που εχω παιξει ποτε με διαφορα και δεν εχω παιξει λιγα.Οι μνημες που μου φερνει ο χειμωνας του '11 οταν το αγορασα ειναι απεριγραπτες.Ακουγοντας το "compass" διαβαζοντας το αρθρο με εκανε σχεδον να βουρκωσω.
  • Comment Link
   perastikos01
   perastikos01 17/10/2016 11:34:20
   Ωραίο το άρθρο σου Θέμη και πολύ χρήσιμο για όλους εμάς που δεν είχαμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε!

   Μου φαίνεται πως κάποιοι εκεί στη Rockstar πορώθηκαν με το Westworld και είπαν να αρχίσουν να δουλεύουν το RDR2... :P
  • Comment Link
   johngamer64
   johngamer64 17/10/2016 10:30:16
   Ένα υπέροχο άρθρο που μας καλύπτει πλήρως σχετικά με τον κόσμο του red dead redemption
  • Comment Link
   takaros
   takaros 17/10/2016 10:16:05
   Συγχαρητήρια το άρθρο καλύπτει όλη τη βασική ιστορία του παιχνιδιού. Όπως σε όλα τα παιχνίδια της rockstar, η μισή αίγλη κρύβεται στους διαλόγους. Το έπαιξα\τελείωσα πριν από ένα μήνα μόλις και αποτρελάθηκα. Αριστούργημα.
  • Comment Link
   Captain_Zaraki
   Captain_Zaraki 17/10/2016 10:05:15

   Τα εσπασε το αρθρο Θεμη!!!
   Εγω ο αμαρτωλος το ειχα αρχισει παλιοτερα (πριν 3-4 χρονια) και δεν με ειχε ξετρελανει, οποτε το παρατησα.Ε το αρχισα ξανα τον περασμενο Ιουνιο και τα ειδα ολα.Απο τα καλυτερα παιχνιδια που εχω παιξει ποτε, για πολλους λογους!Ιστορια, gameplay, κοσμος και το γενικοτερο feeling που βγαζει, ειναι ολα τουλαχιστον κορυφαια.Για τον John Marston δεν το συζηταμε καν, απο τους καλυτερους πρωταγωνιστες που εχω δει ποτε επισης.
   Τωρα απλα περιμενω και εγω το RDR2 σαν τρελος.ROCKSTAR ΦΕΡΤΟ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!   Πάνο όπως όλες οι περίοδοι της ζωής μας δεν είναι ίδιες έτσι συμβαίνει και στην επιλογή των videogames. Έχει να κάνει με το πόσο προετοιμασμένος είσαι ως παίκτης για να αντικρίσεις και να βιώσεις την κάθε δημιουργία.


   Σωστος Δημητρη, εννοειται αυτο!
   Μεχρι και εμενα μου εκανε εντυπωσει το πως δεν με ειχε ξετρελανει την 1η φορα παντως... :P
  • Comment Link
   dmaravelis
   dmaravelis 17/10/2016 09:59:09

   Τα εσπασε το αρθρο Θεμη!!!
   Εγω ο αμαρτωλος το ειχα αρχισει παλιοτερα (πριν 3-4 χρονια) και δεν με ειχε ξετρελανει, οποτε το παρατησα.Ε το αρχισα ξανα τον περασμενο Ιουνιο και τα ειδα ολα.Απο τα καλυτερα παιχνιδια που εχω παιξει ποτε, για πολλους λογους!Ιστορια, gameplay, κοσμος και το γενικοτερο feeling που βγαζει, ειναι ολα τουλαχιστον κορυφαια.Για τον John Marston δεν το συζηταμε καν, απο τους καλυτερους πρωταγωνιστες που εχω δει ποτε επισης.
   Τωρα απλα περιμενω και εγω το RDR2 σαν τρελος.ROCKSTAR ΦΕΡΤΟ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!   Πάνο όπως όλες οι περίοδοι της ζωής μας δεν είναι ίδιες έτσι συμβαίνει και στην επιλογή των videogames. Έχει να κάνει με το πόσο προετοιμασμένος είσαι ως παίκτης για να αντικρίσεις και να βιώσεις την κάθε δημιουργία.
  • Comment Link
   Fonis
   Fonis 17/10/2016 09:56:32
   "Ο Marston απελευθερώνεται με βάση τη συμφωνία που είχε κάνει με τον πράκτορα Ross και επιστρέφει πίσω στο ράντσο του. Εκεί τον περιμένει η γυναίκα του Abigail και ο γιος του Jack." Και παίζει το https://youtu.be/T8BFV5AJ2IQ

   Ανατρίχιασα !!!
  • Comment Link
   Captain_Zaraki
   Captain_Zaraki 17/10/2016 09:46:12
   Τα εσπασε το αρθρο Θεμη!!!
   Εγω ο αμαρτωλος το ειχα αρχισει παλιοτερα (πριν 3-4 χρονια) και δεν με ειχε ξετρελανει, οποτε το παρατησα.Ε το αρχισα ξανα τον περασμενο Ιουνιο και τα ειδα ολα.Απο τα καλυτερα παιχνιδια που εχω παιξει ποτε, για πολλους λογους!Ιστορια, gameplay, κοσμος και το γενικοτερο feeling που βγαζει, ειναι ολα τουλαχιστον κορυφαια.Για τον John Marston δεν το συζηταμε καν, απο τους καλυτερους πρωταγωνιστες που εχω δει ποτε επισης.
   Τωρα απλα περιμενω και εγω το RDR2 σαν τρελος.ROCKSTAR ΦΕΡΤΟ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!
  • Comment Link
   Doberjohn
   Doberjohn 17/10/2016 09:36:48
   Φανταστικό κείμενο Θέμη, για ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Από εχθές σκέφτομαι αν τελικά θέλω κάποιο prequel ή sequel, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα με πείραζε κανένα από τα δύο!

   ΠΕΣ ΤΟ ROCKSTAR ΠΕΣ ΤΟ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ!!!
  • Comment Link
   NikeFerrari
   NikeFerrari 17/10/2016 09:33:17
   Αναμενόμενα, πλουσιότερο το lore του Redemption απο του Revolver.

   Για να δούμε αν θα είναι sequel ή prequel του Redemption ή κάτι άλλο στο συμπαν Red Dead, όπως το Revolver ή sequel/prequel αυτού.
  • Comment Link
   BraVeHeart
   BraVeHeart 17/10/2016 09:20:46
   Τεράστια Rockstar. Ο τρόπος που καυτηριάζει τα πάντα, είναι μοναδικός.
  • Comment Link
   Stratoulis
   Stratoulis 17/10/2016 09:19:06
   Από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ μου,επίσης το καλύτερο παιχνίδι της Rockstar.Πολύ ωραίο αφιέρωμα Θέμη!

  Gaming News