Xbox One Tips

Μοιραστείτε τη βιβλιοθήκη τίτλων και άλλες χρήσιμες λειτουργίες
15 Ιανουαρίου 2017 21:48
Xbox One Tips

Μετά τον αναλυτικό οδηγό μας για το PlayStation 4 στον οποίο αναφέρουμε αρκετά σημαντικά tips όπως το πως γίνεται να μοιράσετε τη βιβλιοθήκη των παιχνιδιών σας με ένα φίλο σας, ήρθε η ώρα να κάνουμε το ίδιο και για το Xbox One. Θα μιλήσουμε, λοιπόν, για το πώς μπορείτε να μοιράσετε την gaming βιβλιοθήκη και την Gold συνδρομή σας σε δυο Xbox One, πώς να κάνετε ένα παιχνίδι που ανήκει στον ίδιο λογαριασμό να παίξει σε άλλη κονσόλα που δεν έχει οριστεί ως My Home Xbox και πώς να καταργήσετε τον λογαριασμό σας από μια κονσόλα στην οποία δεν έχετε πλέον πρόσβαση. Υπάρχουν ορισμένες διαφορές αλλά και ομοιότητες στη διαδικασία που περιγράψαμε στον οδηγό για το PS4 και θα τα αναλύσουμε όλα παρακάτω λεπτομερώς. Δεν πρέπει να σας αγχώνει τίποτα γιατί όλα είναι μέσα σε νόμιμα πλαίσια.

Ας ξεκινήσουμε με το πώς μπορούμε να καταργήσουμε τον Microsoft λογαριασμό μας από ένα Xbox One το οποίο, είτε έχει χαλάσει ή το πουλήσατε χωρίς να έχετε διαγράψει το λογαριασμό σας. Αν σας συμβαίνει ένα από τα παραπάνω, η Microsoft δεν σας δίνει τη δυνατότητα όπως η Sony να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό από το site της. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας τρομάζει, γιατί σας επιτρέπει να μπείτε στο site της και να αλλάξατε το password σας ώστε εκείνη η κονσόλα, να μην συνδέεται πλέον με τον λογαριασμό σας online.  Για να το κάνετε αυτό ακολουθείτε το παρόν link (https://account.microsoft.com/), συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και επιλέγετε την καρτέλα Ασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων. Έπειτα πατάτε Αλλαγή κωδικού πρόσβασης και ακολουθείτε τα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση.

Πάμε τώρα να δούμε πως γίνεται να μοιράσετε τον λογαριασμό σας σε δυο Xbox One ώστε με ένα λογαριασμό, να κάνετε όποια αγορά επιθυμείτε από το Store, είτε αφορά παιχνίδι, είτε DLC και να μπορούν ο αδερφός σας, η/ ο σύντροφό σας ή κάποιος φίλος σας να το παίξει, στη δική του κονσόλα με το δικό του λογαριασμό, ακόμα και ταυτόχρονα ο καθένας από το δικό του. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να εμπιστεύεστε το άτομο αυτό που θα δώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι θέλετε να δώσετε τον λογαριασμό που ήδη έχετε στο δικό σας Xbox One, σε ένα δεύτερο. Για να το κάνετε αυτό πρέπει να πάτε στο μενού της δεύτερης κονσόλας. Εκεί δημιουργήστε έναν νέο user βάζοντας το email και το password σας. Έπειτα ακολουθείτε την διαδρομή Settings/ All Settings/ Personalization/ My Home Xbox και επιλέγετε Make this my home Xbox. Όταν το κάνετε αυτό αυτομάτως γίνεται Primary η δεύτερη κονσόλα και Secondary η δική σας. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα στη δική σας κονσόλα, τα πάντα που έχετε κατεβάσει παίζουν όπως και πριν και μπορείτε να συνδέεστε κανονικά όπως κάνατε μέχρι τώρα στο Xbox Live.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε και στις δυο κονσόλες ο καθένας απ’ τον  δικό του λογαριασμό να παίζετε τα παιχνίδια και τα DLC που έχετε αγοράσει από το Store, ακόμα κι αν αυτά είναι multiplayer, χωρίς να χρειάζεται ο φίλος σας να συνδεθεί στον δικό σας λογαριασμό για να κατεβάσει. Ότι σας ανήκει και ότι μελλοντική αγορά κάνετε, θα φαίνεται στο Games & Apps/ Ready to Install του φίλου σας. Επίσης αν διαθέτετε συνδρομή Gold θα μπορεί και εκείνος να απολαύσει τα προνόμια της συνδρομής με τον δικό του λογαριασμό όπως το να παίζει on line κι ας μην έχει Gold.

Σημαντικές σημειώσεις: Αγορά από το Store με το λογαριασμό σας μπορείτε να κάνετε κι από τις δυο κονσόλες (ή από το site/Xbox App) και να έχουν και οι δύο πρόσβαση σε αυτό το υλικό. Ο φίλος σας μετά την πρώτη φορά που θα βάλει τα στοιχεία του λογαριασμού σας στην κονσόλα του, δεν χρειάζεται να ξαναμπεί με τον λογαριασμό σας, για να κατεβάσει κάποιο παιχνίδι. Ότι αγορά έχετε κάνει ή θα κάνετε θα μπορεί να τις δει (μαζί με τις δικές του) στο My Games & Apps / Ready to Install. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μη διαγράψει καμία κονσόλα τον user στου οποίου τον λογαριασμό ανήκουν τα παιχνίδια. Η δική σας κονσόλα που στην ουσία έχει γίνει Secondary μπορεί να παίξει τα ψηφιακά παιχνίδια που έχετε κατεβάσει, μόνο όταν είναι συνδεδεμένη στο Xbox Live. Αυτό συμβαίνει γιατί αν δεν είστε online δε μπορεί να γίνει επαλήθευση ότι το περιεχόμενο αυτό σας ανήκει. Η κονσόλα του φίλου σας η οποία είναι στην ουσία Primary με τον δικό σας λογαριασμό, μπορεί να τα παίξει και offline. Ο κάθε λογαριασμός έχει τη δυνατότητα να ορίσει μια κονσόλα ως My Home Console μόνο τρεις φορές τον χρόνο, οπότε προσοχή στις επιλογές σας.

Ελπίζω να βρήκατε χρήσιμες αυτές τις πληροφορίες. Για οποιαδήποτε απορία αφήστε τα σχόλιά σας. Καλό gaming!

Tags: