Unboxholics Gaming PC Builds #1

Συνθέσεις υπολογιστών για €400 και €600
17 Σεπτεμβρίου 2015 06:00
Unboxholics Gaming PC Builds #1

Για πολλούς το χτίσιμο ενός υπολογιστή φαντάζει μια ιδιαίτερα σύνθετη και απαιτητική διαδικασία. Γι' αυτό το λόγο, οι ήδη συναρμολογημένοι υπολογιστές φαντάζουν ως μια δελεαστική πρόταση. Παρόλα αυτά, το να χτίσετε από μόνοι σας το δικό σας σύστημα έχει διάφορα οφέλη, με το κυριότερο να είναι πως κερδίζετε χρήματα, ενώ συγχρόνως καταλήγετε με ένα αισθητά πιο αποδοτικό σύστημα. Οπότε, η πρώτη μας συμβουλή, πριν προχωρήσουμε, είναι να αποφύγετε με κάθε τρόπο τα "έτοιμα" συστήματα.

Έτσι, αν έχετε επιχειρήσει και στο παρελθόν να χτίσετε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, θα γνωρίζετε πως ένα από τα δυσκολότερα σημεία είναι η δημιουργία της σύνθεσης. Η απόφαση, δηλαδή, για το σύνολο των εξαρτημάτων που θα απαρτίζουν τον υπολογιστή. Οι δεκάδες αποφάσεις που θα κληθείτε να πάρετε σχετικά με τα διάφορα εξαρτήματα μπορούν εύκολα να κουράσουν και να μπερδέψουν, ιδιαίτερα τους πιο αρχάριους. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης της συγκεκριμένης σειράς άρθρων. Παρακάτω θα βρείτε δυο συνθέσεις για διαφορετικά budget, τις οποίες μπορείτε να λάβατε υπόψιν συμβουλευτικά, αν βρίσκεστε στην αγορά για έναν νέο υπολογιστή.

Gaming PC αξίας €400 | Εισαγωγικού Επιπέδου

Πρόκειται για μια οικονομική πρόταση, η οποία αφορά αυτούς με το πολύ "αυστηρό" budget. Ο εν λόγω υπολογιστής μπορεί να ανταπεξέλθει εύκολα στα διάφορα MOBA παιχνίδια της αγοράς, όπως τα Leauge of Legends και Dota 2, αλλά και σε λίγο πιο απαιτητικούς τίτλους, με την προϋπόθεση ότι θα κατεβάσετε τις ρυθμίσεις στο medium ή στο low, ανάλογα την περίπτωση. Φυσικά, ο υπολογιστής είναι κατάλληλος για σχεδόν οποιαδήποτε δουλειά γραφείου και για καθημερινή χρήση. Αν παίζετε κυρίως MOBA ή παλαιότερα και φτωχότερα ως προς τις απαιτήσεις παιχνίδια δε θα μείνετε απογοητευμένοι.

 

Gaming PC αξίας €600 | Mid-Range 

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για όσους παίζουν σε οθόνη ανάλυσης 1080p. Σχεδόν όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή θα μπορούν να "τρέξουν" ομαλά ακόμη και με τα πιο απαιτητικά εφέ και ρυθμίσεις ενεργοποιημένα. Παράλληλα, ο επεξεργαστής του συστήματος με τους 6 πυρήνες, αποτελεί μια αξιοπρεπής πρόταση ακόμη και για την καταγραφή και την επεξεργασία βίντεο, αλλά και για streaming. Βεβαία καλή εναλλακτική από το στρατόπεδο της Intel, αποτελεί ο Core i3-4170, ο οποίος απαιτεί και τη χρήση μιας κατάλληλης μητρικής, όπως η MSI B85-G43 Gaming. Ομοίως, όσον αφορά την κάρτα γραφικών, καλή εναλλάκτη αποτελεί η GTX 960 από την πλευρά της Nvidia. Αυτό το σύστημα συνιστά μια αρκετά καλή βάση για μελλοντική αναβάθμιση, καθώς θα επωφελούνταν ιδιαίτερα από μια καλύτερη κάρτα γραφικών και την προσθήκη ενός SSD.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως οι τιμές που αναγράφονται στο άρθρο προέρχονται από διάφορα ελληνικά ηλεκτρονικά κατάστημα, χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψιν τα όποια έξοδα αποστολής. Επιπλέον, οι παραπάνω συνθέσεις αποτελούν προτάσεις των Unboxholics για τα συγκεκριμένα budget, χωρίς όμως να σημαίνει ότι οι δικές σας προτάσεις ή παρατηρήσεις θα περάσουν απαρατήρητες. Θα ακολουθήσουν και άλλες συνθέσεις για διαφορετικές “τσέπες”, ωστόσο, μέχρι τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στο ιδιαίτερα δραστήριο forum του site για να σας βοηθήσει να φτιάξετε μια σύνθεση βασισμένη στις δικές σας ανάγκες και προϋποθέσεις.

Επόμενες συνθέσεις: €800 και €1000


Δείτε επίσης...

Οδηγός αγοράς πληκτρολογίου

Οδηγός αγοράς οθόνης

Προτάσεις αγορών για επεξεργαστές - AMD

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις μνήμες RAM

Τι πρέπει να ξέρετε για τους SSD

Τι πρέπει να ξέρετε για τα τροφοδοτικά

Τι πρέπει να ξέρετε για τις κάρτες γραφικών

Τι πρέπει να ξέρετε για τους επεξεργαστές