LG G Flex

Το πρώτο κυρτό και εύκαμπτο smartphone της αγοράς
07 Απριλίου 2014 18:01
LG G Flex

Το LG G Flex κυκλοφόρησε εδώ και αρκετό καιρό στο εξωτερικό, ωστόσο στη χώρα μας έφτασε πριν λίγες ημέρες και εμείς έχουμε στα χέρια μας το review unit από την LG. Πρόκειται για το πρώτο smartphone με κυρτή και εύκαμπτη οθόνη, που έρχεται να συμπληρώσει την ήδη τεράστια γκάμα της εταιρίας στην συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Όχι, δεν έχουν κάτι οι φωτογραφίες ή τα μάτια μας. Το smartphone έχει κυρτή οθόνη, που σύμφωνα με την LG αποτελεί μία καινοτομία που βελτιώνει την εμπειρία κατακόρυφα. Εκτός, όμως, από κυρτή, η οθόνη είναι και εύκαμπτη, πράγμα που μας εντυπωσίασε, μιας και μαζί με την οθόνη, είναι και όλο το εσωτερικό (μπαταρία, κεντρική πλακέτα κλπ). Το συγκεκριμένο σχήμα, λοιπόν, εκτός από καλύτερη -ή μάλλον σωστότερη θέαση- χαρίζει και άλλες διευκολύνσεις. Για παράδειγμα ακολουθεί το σχήμα του προσώπου κατά την ομιλία, εμπλουτίζει τις γωνίες θέασης και άλλα. Μία ακόμη καινοτομία του G Flex είναι η πίσω επιφάνεια αυτοθεραπείας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι γρατζουνιές και χτυπήματα μικρής έντασης, θα εξαφανιστούν από μόνα τους μετά από κάποια λεπτά.

Οι διαστάσεις του G Flex είναι τεράστιες. Η οθόνη έχει διαγώνιο 6 ιντσών, το ύψος της συσκευής φτάνει τα 160.5 χιλιοστά, το πλάτος 81.6 χιλιοστά και το πάχος 8.7 χιλιοστά. Το βάρος, αναμενόμενα, αγγίζει τα 177 γραμμάρια. Γενικότερα, όσον αφορά το σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής, είμαστε ικανοποιημένοι. Βέβαια, το κυρτό σχήμα αρχικά μας προβλημάτισε, αλλά στην πορεία το συνηθίσαμε.

Η κάμερα των 13MP αποτελεί, κατά την άποψή μας, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του G Flex.

Όπως και με το G2, έτσι και με το G Flex η LG επιμένει στο ιδιότροπο στήσιμο των βασικών πλήκτρων. Έτσι, το Power Button και τα πλήκτρα της αυξομείωσης της έντασης του ήχου βρίσκονται στο πίσω μέρος, που όταν το συνηθίσει ο χρήστης, του χαρίζεται ευκολότερη πρόσβαση σε αυτά. Βέβαια, συνεχίζουμε να δυσκολευόμαστε με την εν λόγω κατάσταση. Ίσως να χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο με τη συσκευή, ίσως να μην το συνηθίσουμε και ποτέ, αυτό είναι υποκειμενικό. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το Power button φωτίζεται όταν πιέζεται για την αφύπνιση του τηλεφώνου. Στο πίσω μέρος υπάρχει επίσης η κάμερα των 13MP -που κατά την άποψή μας αποτελεί το σημαντικότερο πλεονέκτημα της συσκευής- το LED flash και το απογοητευτικό κεντρικό ηχείο. Εκτός ότι συνεχίζουμε να βρίσκουμε λάθος το συγκεκριμένο σημείο, το ηχείο είναι μέτριων επιδόσεων.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στα νούμερα. Το G Flex τρέχει με έναν τετραπύρηνο Snapdragon 800 της Qualcomm που χρονίζεται στα 2.26GHz. Η μνήμη RAM βρίσκεται στα 2GB, ενώ ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος είναι 32GB. Η οθόνη είναι τύπου OLED έχει ανάλυση 720 x 1280 pixels με πυκνότητα pixels 245ppi. Η μπαταρία, τώρα, έχει χωρητικότητα 3200mAh, που πρέπει να αναφέρουμε πως τη βρήκαμε εξαιρετική, μιας και βγάζει με περίσσια άνεση μία ολόκληρη ημέρα βαριάς χρήσης, οπότε για μέση χρήση τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Τέλος, το smartphone, υποστηρίζει και με το παραπάνω, όλα τα 2G/ 3G και 4G LTE δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Ένα από αυτά που λατρέψαμε στο G Flex είναι η οθόνη του. Όχι γιατί είναι κυρτή, άλλωστε για να είμαστε ειλικρινείς, δεν παρατηρήσαμε σημαντικές αλλαγές ελέω της κυρτότητας, αλλά κυρίως λόγω της ποιότητας απεικόνισης. Εξαιρετικά φωτεινή, απίθανα, ζωντανά χρώματα και ίσως τα καλύτερα επίπεδα μαύρου της αγοράς. Όσον αφορά το 720p της ανάλυσης, μη σας αγχώνει, η εικόνα συνεχίζει να είναι κοφτερή και αν δεν είστε από αυτούς που κολλάνε στα νούμερα, δε θα σας ενοχλήσει καθόλου. 

Το G Flex έρχεται με εγκατεστημένη τη 4.2.2 έκδοση του λειτουργικού Android και η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να δούμε, έστω, την 4.3 έκδοση. Όπως και να 'χει, το skin της LG είναι πλήρες σε λειτουργίες και χαρακτηριστικά, που γνωρίσαμε και σε προηγούμενες συσκευές της εταιρίας, όπως το G2. Από την πλευρά της ταχύτητας και της απόκρισης της συσκευής, δε νομίζουμε να χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το chipset του Snapdragon 800, σε συνδυασμό με τα 2GB της RAM είναι υπέρ-αρκετά για να κάνουν τη συσκευή να..."πετάει". Είχαμε ένα πρόβλημα με το διπλό tap για την αφύπνιση της οθόνης, μιας και πολλές φορές λειτουργούσε με την δεύτερη ή και τρίτη προσπάθεια, αλλά και τέλεια να δούλευε δε ξέρουμε κατά πόσο θα το χρησιμοποιούσαμε.

Το LG G Flex κυκλοφορεί στην Ελλάδα εδώ και λίγες ημέρες με τιμή που ξεκινάει από τα €500 περίπου. 

Σάκης Καρπάς

Tags: