Logitech G502 Proteus Core

Δηλώνουμε...ερωτευμένοι!
25 Μαΐου 2014 21:22
Logitech G502 Proteus Core

Ξεκινάμε την εβδομάδα με την παρουσίαση του Logitech G502 Proteus Core, ένα gaming ποντίκι που...κουβαλάει πολλά, κυριολεκτικά και μεταφορικά και θα καταλάβετε παρακάτω τι ακριβώς εννοούμε. Αρχικά να αναφέρουμε πως πρόκειται για ενσύρματο ποντίκι που συνδέεται με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω υφασμάτινου και εξαιρετικά εύκαμπτου USB καλωδίου. Για την ιστορία υποστηρίζεται από τα Windows 8, τα Windows 8.1, τα Windows 7 και Windows Vista. Όσον αφορά το σχεδιασμό του και την ποιότητα κατασκευής, έχουμε την εντύπωση πως είναι από τις καλύτερες στιγμές της Logitech.

Κάθε σπιθαμή του ποντικιού, κάθε γωνία και κάθε καμπύλη είναι τόσο προσεγμένη και γεμάτη λεπτομέρειες που προσδίδουν ένα απύθμενο κύρος στο προϊόν. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν δείχνουν πανάκριβα, ενώ ο φουτουριστικός, αλλά συνάμα εργονομικός σχεδιασμός χαρίζουν μία φοβερά άνετη και ξεκούραστη εμπειρία. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει και η επιλογή των υφών που έχουν τοποθετηθεί στα σημεία που έρχονται σε επαφή ο αντίχειρας και ο μικρός. Εκτός από λαστιχένια, οπότε αναμενόμενα χαρίζεται καλύτερο και σταθερότερο κράτημα, οι επιφάνειες αυτές είναι και τραχιές, πράγμα που αυξάνει ακόμη περισσότερο την ακρίβεια των κινήσεων.

Ένα πρόβλημα που έχουν ως gamer είναι ότι υπάρχουν παιχνίδια που απαιτούν ελαφρύτερο mouse και παιχνίδια που απαιτούν μεγαλύτερη ακρίβεια, οπότε χρειάζεται κάτι πιο στιβαρό. Με το G502, όπως και σε άλλα ποντίκια της Logitech, το πρόβλημα αυτό δεν υφίσταται μιας δίνεται η επιλογή στον παίκτη να αλλάξει, όχι μόνο το βάρος αλλά και την ισορροπία του ποντικιού. Η τοποθέτηση των μεταλλικών κομματιών γίνεται πανεύκολα, αρκεί να αφαιρεθεί το κάτω καπάκι το οποίο ασφαλίζει με μαγνήτη. Στο G502 Proteus Core υπάρχουν 11 πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα, τα οποία είναι μηχανικά, οπότε αποδίδουν ένα γρηγορότερο feedback και αντέχουν μέχρι και 20 εκατομμύρια πατήματα.

Δοκιμάσαμε το Proteus Core σε αρκετά παιχνίδια, σε καθημερινή ενασχόληση με τα Windows αλλά και εφαρμογές που απαιτούν αρκετή ακρίβεια. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως είμαστε ερωτευμένοι με το mouse της Logitech.

Στο πάνω μέρος υπάρχει το δεξί και αριστερό κλικ, στο κέντρο η ροδέλα, η οποία πιέζεται τόσο προς τα μέσα, όσο και προς τα δεξιά και αριστερά, ενώ λιγάκι πιο κάτω υπάρχει το πλήκτρο που κλειδώνει το roll της ροδέλας και ένα G-key που μπορεί να δεχτεί οποιαδήποτε μακροεντολή. Μιας και αναφερθήκαμε στη ροδέλα, θα πρέπει να ομολογήσουμε πως είναι ίσως το μοναδικό αρνητικό που εντοπίσαμε στο Proteus Core. Εκτιμούμε το γεγονός ότι είναι μεταλλική, ωστόσο πολλές φορές, ελέω της μεταλλικής φύσης της γλιστράει. Επιπροσθέτως τη βρήκαμε αρκετά βαριά, πράγμα που μας δυσκόλεψε όταν θέλαμε να τη χρησιμοποιήσω ως πλήκτρο/κλικ.

Στα αριστερά τώρα υπάρχουν δύο πλήκτρα μακροεντολών που απευθύνονται στο δείκτη και τρία πλήκτρα για τον αντίχειρα. Η πρόσβαση σε αυτά τα πέντε πλήκτρα, με λίγη εξάσκηση μπορεί να είναι αστραπιαία. Στα δικά μας χέρια, πάντως, ήρθαν στην τέλεια θέση. Στο κάτω μέρος τώρα, βρίσκουμε, τι άλλο το προηγμένο αισθητήρα μέγιστης ανάλυσης 12.000 DPI. Το Proteus Core έχει επιτάχυνση μεγαλύτερη από 40G, το USB report rate αγγίζει τα 1000Hz, ενώ δε πρέπει να ξεχνάμε πως για όλα αυτά υπεύθυνος είναι ένας επεξεργαστής των 32-bit.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως υπάρχουν και δύο φωτιζόμενα πεδία στο Proteus Core. Το λογότυπο της G σειράς που βρίσκεται στην πλάτη του ποντικιού και οι τρεις LED λυχνίες που λειτουργούν ως ενδείξεις για την επιτάχυνση. Δοκιμάσαμε το Proteus Core σε αρκετά παιχνίδια, σε καθημερινή ενασχόληση με τα Windows αλλά και εφαρμογές που απαιτούν αρκετή ακρίβεια (video/ photo editing). Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως είμαστε ερωτευμένοι με το mouse της Logitech.

Το Logitech G502 Proteus Core κυκλοφορεί στα ελληνικά καταστήματα στην τιμή των €80 περίπου. Απλά και κατανοητά, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ενσύρματα gaming ποντίκια της αγοράς.

Σάκης Καρπάς

Tags: