Logitech G810 - Review

Μία ακόμη "μεγάλη" πρόταση από την εταιρία
13 Μαΐου 2016 09:09
Logitech G810 - Review

Η Logitech, όντας μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρίες στο χώρο των gaming περιφερειακών, συνεχίζει την πορεία της με συνεχόμενη τροφοδότηση της αγοράς με νέες προτάσεις. Οι οποίες είναι και πολύ ενδιαφέρουσες. Στα χέρια μου έφτασε το G810 της Logitech, ένα μηχανικό πληκτρολόγιο για όλες τις χρήσεις, με έμφαση, φυσικά, στο gaming. Το keyboard έρχεται σε μία πολύ απλή συσκευασία, η οποία στο εξωτερικό της αναφέρει πως με την αγορά του προϊόντος, παίρνετε δώρο και το Tom Clancy’s The Division της Ubisoft. Έχω την εντύπωση πως πλέον η προσφορά δεν ισχύει, αλλά καλύτερα να ρωτήσετε το κατάστημα πριν την αγορά σας. Το G810 εμφανισιακά είναι ένα κοινότοπο μηχανικό πληκτρολόγιο, με πολλές γωνίες, χοντροκομμένο σώμα και μαύρες mat επιφάνειες, πλην του περιγράμματος που έχει μία ελαφριά glossy υπόσταση. Κατασκευαστικά, είναι καλό και στιβαρό, με ποιοτικά πλαστικά και συμπαγές, ανθεκτικό κορμό. Με τον υπολογιστή συνδέεται με μακρύ ενισχυμένο UBS καλώδιο υφασμάτινων ινών. Στο κάτω μέρος, υπάρχει ένα σχέδιο με αυλακώσεις, αλλά χρησιμεύει μόνο στον αισθητικό τομέα. Ωστόσο, οι γωνίες έχουν μεγάλα ποιοτικά λάστιχα ώστε να μη γλιστράει εύκολα στο γραφείο, ενώ υπάρχουν δύο βαθμίδες ανύψωσης στα ειδικά ποδαράκια.

Στα του layout, δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Η διάταξη των πλήκτρων είναι η απολύτως βασική, με ευχάριστες εκπλήξεις τα dedicated media πλήκτρα, μάλιστα υπάρχει και ροδέλα για την ένταση, καθώς και τα πλήκτρα απενεργοποίησης του Windows Key και του φωτισμού. Αυτό που μου άρεσε είναι πως όλα είναι λιγάκι χοντροκομμένα, ακόμη και οι LED λυχνίες βασικών λειτουργιών. Και λέω μου άρεσε, γιατί κακά τα ψέματα, όσο πιο γρήγορα και εύκολα βρίσκεις ένα πλήκτρο, τόσο το καλύτερο. Πριν περάσω στα ίδια τα πλήκτρα, ας μιλήσω λιγάκι για το φωτισμό. Όπως και τα περισσότερα gaming μηχανικά πληκτρολόγια, έτσι και το G810 προσφέρει πλήρη RGB φωτισμό εκατομμυρίων χρωμάτων. Προσφέρει επίσης, μέσω του εξαιρετικά απλού και εύχρηστου λογισμικού και πολλές επιλογές ως προς τα εφέ κλπ. Το ενδιαφέρον σε αυτήν την περίπτωση είναι πως ο φωτισμός του εκάστοτε πλήκτρου είναι αισθητά πιο ακριβής σε σχέση με το φωτισμό παρόμοιων πληκτρολογίων και αυτό γιατί το φως έρχεται από το κέντρο του πλήκτρου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει «διαρροή» περιμετρικά.

Το G810 κάνει χρήση των RomerG διακοπτών, κατασκευής της ίδιας της Logitech. Πρόκειται για μηχανικά switches τα οποία παινεύονται πως έχουν το χαμηλότερο χρόνο ενεργοποίησης, κοντά στο 25% λιγότερο από το συνηθισμένο. Επίσης, η εταιρία λέει πως τους έχει στρεσάρει σε επίπονα tests και αντέχουν περισσότερα από 70 εκατομμύρια πατήματα. Προσωπικά, βρήκα τους διακόπτες λιγάκι «άψυχους», με τη έννοια πως έχω μάθει καιρό τώρα με αυτούς της Cherry MX και ένιωθα πως με τους Romer-G δεν έπαιρνα το feedback που εγώ θέλω και χρειάζομαι, ειδικά κατά τη δακτυλογράφηση. Γενικά όμως είναι πολύ γρήγοροι και αυτό πρέπει να το παραδεχτώ. Επιπλέον, το keyboard υποστηρίζει rollover 26 πλήκτρων.

Το Logitech G810 Orion Spectrum, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, έρχεται στην Ελλάδα με τιμή κοντά στα €170 και αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτάσεις της εταιρίας σε ό,τι αφορά τα μηχανικά πληκτρολόγια. Ένα ελαφρυντικό στοιχείο στην τσιμπημένη τιμή του είναι η εγγύηση δύο ετών από την ίδια την Logitech.

Tags: